I värmen efter promenaden.

Dagarna går.

De tenderar ju att göra det allt som oftast. En del dagar går fort, en del rinner trögt som en nedsmutsad bäck, men går gör de. Jag har börjat vakna tidigt och lägga mig tidigt och för mig som tidigare var ett nattdjur är det underbart att finna mig ha en vettig dygnsrytm.

Vi har precis kommit in efter en timmas PW och jag borde känna mig behagligt avslappnad, men istället studsar hjärtat i mitt bröst som om jag vore jagad av eldlågor. Jag tänkte vi skulle köpa lite vit färg idag, vi har lite men behöver en liten burk till, så att jag kan börja med mitt projekt att måla om chiffonjén i vardagsrummet. En möbelkonnässör skulle säkert få tuppjuck av att hör hur jag kommer måla om en  fin gammal möbel, men ärligt talat, det är min möbel och jag gör som jag vill med den, att måla om den gör den ju bara ännu mer min. Jag har lämnat mina spår på den på något sätt. Tanken är att min äldsta son ska få den i arv efter mig. Jag fick den efter min far som fick den efter sin. Så jag hoppas att han kommer uppskatta den lika mycket som jag gör när den dagen väl kommer.

Morgonens promenad
Morgonens promenad

Vissa delar kommer jag inte måla om. Det handlar om vissa delar som är för fina för att måla om, de står sig så vackra på egen hand. Men det ska bli spännande att se om bilden jag har i huvudet kommer motsvara verkligheten.

Nog om det. Vi har ju fått chansen av Nextfit att träna gratis i tre månader, sponsrade från gymkort till kläder och personlig PT. Det är perfekt. Bara precis perfekt. Vi som har så lite pengar får tre månader på oss att komma i form, sen kommer man nog upprätthålla den av rena farten. Kanske kommer jag gå ner de där tusen kilona i övervikt jag har. Mitt BMI ligger på 35 som det är just nu och det är ju inte hållbart i längden.

Det är mycket som faller på plats nu efter alla hundår. Jag vågar mig till och med säga att jag fan är värd lite medflyt efter att ha levt på botten så länge. I mars nästa år har jag bott här i Viskafors i 6 år. tidigare har jag aldrig bott mer än 4 år på varje plats, förutom när jag bodde med mina föräldrar då alltså. Men även då flyttade vi en gång.

Så, 6 år här och jag verkar ha kommit på rätt plats i världen. Min mor bodde här i Viskafors när hon växte upp, min faders far kom från Kinnarumma församling och det är den församlingen jag bor i jag med. Säcken sys ihop, jag ska gifta mig om lite mer än en månad. Min hälsa börjar bli bättre. Världen som varit skakig och obegriplig börjar bli något jag kan leva med och i.

Det kära du, det är värt mer än allt guld i världen.

Träffar: 0

1 tanke på “I värmen efter promenaden.”

  1. Värt att tillägga! En LITEN burk färg kostar inte mycket om man går till EKO eller ÖoB
    Just sayin´
    My recent post Tisdag

Kommentarer är stängda.