I wonder what went wrong I’ve waited far too long I think I’ll take a walk and look for her

Cover of John Lennon

Jag är ytterligt sentimental. Går jag förbi en sten jag känner igen måste jag prata bort en stund. Minnas gamla tider när vi båda var unga.

Vissa saker återvänder jag alltid till. Den där stenen mitt i det som är skog nu men blir väg snart, Viskan, alltid Viskan och Elvis och Beatles. Allt kommer efter dem. Allt. Innan dess vet jag inte ens om jag hade något liv. Kanske hade jag en tillvaro, jag har sett kort på att mitt kött fanns före det, men efter det fanns jag, finns jag.

Hur ska man förklara det där? Med att bli frälst? Att se något som är större än en själv, större än det som personerna bakom det hela är? Något ofantligt som ger njutning större än vad vilken drog som helst kan ge. Något som gör att man ändå fastnar på jorden lika väl som stål mot en magnet.

Innan Elvis och Beatles fanns inget. Lennon sade en gång att före Elvis fanns inget. Nå, jag är ju faktiskt 30 år yngre så jag räknar på den där lilla kvartetten från Liverpool. Även fast jag räknar Lennon själv till 87% av gruppens storhet.

Allt annat, allt annat kom efter. Även det som är större kom efteråt. Det går aldrig att jämföra den sista kärleken med den första. Den första kyssen blir den man tar med sig till graven, oavsett om man upplevt bättre gång på gång efteråt.

Så mina första kyssar delades mellan två. Elvis som gav mig läpparna och Beatles som gav mig tungan. Allt annat är bara saliv.

Det är därför jag återupptäcker, gång efter annan, allt de där 5 figurerna gjort. Hur mycket i mitt liv de kan återknyta till. Hur de skrev allt om mig redan innan jag föddes.

httpv://www.youtube.com/watch?v=1O6gX0FCwpU

I don’t want to spoil the party so I’ll go
I would hate my disappointment to show
There’s nothing for me here
So I will disappear
If she turns up while I’m gone,
please let me know

I’ve had a drink or two and I don’t care
There’s no fun in what I do if she’s not there
I wonder what went wrong
I’ve waited far too long
I think I’ll take a walk and look for her

Though tonight she’s made me sad
I still love her
If I find her I’ll be glad
I still love her

I don’t want to spoil the party so I’ll go
I would hate my disappointment to show
There’s nothing for me here
So I will disappear
If she turns up while I’m gone,
please let me know

Though tonight she’s made me sad
I still love her
If I find her I’ll be glad
I still love her

I’ve had a drink or two and I don’t care
There’s no fun in what I do if she’s not there
I wonder what went wrong
I’ve waited far too long
I think I’ll take a walk and look for her\

Hits: 0

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: