I början på en depression

Ojojoj vilket hullerombuller mitt dygn blivit. Somnade någongång runt 7-8 tiden och vaknade vid 13 ungefär. Kom på att jag skulle tvätta så det var ju tur att jag kom ur sängen i alla fall. Så nu rullar maskinerna i tvättstugan medan jag sitter och sörplar kaffe och försöker finna någon form av energi i den gamla kroppen.

En kollega på hemvården ringde och vi pratade om att hon skulle ta över omvårdnadsansvaret för min mor, i alla fall medan jag mår som jag gör just nu. Det känns… mycket märkligt att lämna över en sådan sak, speciellt som jag bor här men jag vågar inte lova sköta något överhuvudtaget för tillfället. Vore en katastrof om jag glömde dela dosetten eller hämta ut medicinerna och jag vet hur det kan bli när jag går ner mig i depressionens labyrinter.

Så… jag tänkte att det var lika bra att stämma i bäcken och lämna över ansvaret till kommunen. Sen blir det ju lite extra fånigt eftersom jag själv jobbat just på denna kommundelen och känner många i hemtjänsten och jobbat som kollega med sjuksköterskan som tar äver ansvaret.

Men det finns fördelar med det hela. Kommunens personal har till exempel lite lättare att få tag på läkare eller ändra medicinering än man har som privatperson.

Så, jag har förberett utifall att jag ramlar ner djupare i hålet. Det känns lite som att depressionen knaprar sig lite närmare för varje dag. Jag märker det på småsaker som att jag inte fixar att göra saker som jag planerat att göra. Försover mig, blir slarvig med hur det ser ut runt mig. Småsaker som sagt.

Men det är märkligt för jag känner mig inte speciellt deppad. Bara trött, trött, trött. Men det är så min depression yttrar sig, i alla fall i det första stadiet. Andra ser tecknen före mig.

Tja, ingen idé att fundera på det där i förväg. Det blir lite som det blir men jag tänker aktivt kämpa emot denna gången i alla fall. Jag ska börja med att raka mig. Bara en sån sak. Inget luffarskägg i år inte.

1 tanke på “I början på en depression”

  1. Tittar in och säger HEJ!!
    Återkommer och läser ikapp mig…..alla verkar mer eller mindre nedstämda nu, och alla längtar vi efter NÅN….är det årstiden tro?! Kram till dig…..kanske piggar upp LIIIITE iaf:)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.