I väntan på en underbar tid

Ah. Tittade ut genom fönstret och såg att det såg för jäkla kallt ut. Bilrutorna gnistrar av is och här och var på gräsmattan ligger det ett lätt pudertäcke av snö. Så jäkla skönt om det bara kunde komma en decimeter snö.

Jag vet, jag är kanske tokig och det är lätt för mig att sitta här och önska snö när jag slipper ge mig ut på morgonen och skotta fram bilen. Men för h-vete go vänner. Det är snart jul. Om mindre än en månad är det Lucia.

Det är som att se slutet på en lång svart tunnel. Julhandel, glittrande lampor och gröna granar. Röda paket med gröna snören och ett gäng kvitton som ska sparas i plånboken. Kan det bli bättre?

Maten sen, den underbara maten. Skinka, sill, rödkål, sillsallad. Julmust! Enorma köer i affärerna och överfulla igenångade bussar.

Ah, jag känner mig glad som ett barn när jag tänker på det. Julaftons morgon i skenet från julgranen. Låta barnen öppna sina paket och glädjas åt deras glädje. Kanske får man något litet paket själv. Kalle Anka på tv.

Sen veckan efter så har vi nyår. Man klär upp sig lite, köper raketer, skumpa till de vuxna och cider till barnen. Även de minsta barnen får vara uppe till 1 och dagen efter är hela världen alldeles tyst och ny.

Nä mina vänner. Vi går mot UNDERBARA tider!!!

1 tanke på “I väntan på en underbar tid”

  1. Håller verkligen med om att alla ljus
    och allt det röda piggar upp:) Här i Göteborg tror jag det är andra året nu som man inne i centrum har en riktig ljusfest denna tiden, är hur fint och mysigt som helst!! Men snö, ja om det hade varit snö som fick ligga kvar å va vit….men iaf här i Götet så blir det bara gråslask som sen fryser på och blir isgata:( Men jag skulle vilja såhär: massor av vit snö från 1:a advent till nyårsdan…..före å efter kan kvitta;) Ska ner till stan på måndag kväll antagligen och börja handla lite julklappar till syskonbarnen:)

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: