I’m not sucking my thumb I’m staring at the sun.

Det är som att gå in i vägg därute. Värmen slår mot ansiktet som en boxhandske. Men vi hittade ett bra ställe, jag och jycken. På stigen ovanför Viskan blåste det behagligt, Dipp kunde springa lös lite och jag kunde sätta mig på ett brunnslock och känna mig sådär fri och otvungen som man bara kan göra på en promenad med en hund. Man slipper liksom låtsas något då.

Så medan hunden, som nog tror hon är en bergsget eftersom hon klättrar i berg [sic], kunde rusa omkring med hängande tunga, så fick jag tänkt en del djupa tankar. Inte speciellt kloka, men djupa. Det är något speciellt med det där ljuset som bara finns i juni. Något som får mig att tänka på ljuva dagar i barndomen. Jag minns alla sekunder. Vartenda en. Även fast jag nu för tiden glömmer allt så är de där sommarloven inetsade inuti mig.

Då när man slapp skola, tvång och påtvingade vänner. När man kunde skutta över gräsmattor, skutta för att man försökte undvika att trampa på en geting. Då när jag badade i Viskan och när jag stilla flöt iväg på en luftmadrass. Då när livet var enklare eftersom man hade alla val öppna. Nu är inget öppet. Det är stängt och klaustrofobiskt. Medelåldern ska nog vara så. Det lossar senare sägs det. Så jag väntar på att det gör det.

Vi hade någon sorts tävling där den som var modigast och tåligast gick barfota längst på det hårda gruset på vägen tillbaka från badet. Kanske skulle man mäta sig mot resten av världen på samma sätt nu? Men för det får man inga pengar, inga pris.

Så musiken spelar i mitt hem. Jag gör mig redo för att bege mig ut igen. In till den varma staden. Men jag vet inte längre om jag vill. Kanske vill jag bara vara hemma och sitta på balkongen och skita i alla konventioner. Strunta i att det ska firas, strunta i att det ska stressas för att ha kul när alla andra har kul. Kanske ska jag göra saker på mitt sätt. Sakta, som en humla istället för som en geting som irrar runt.

Det blir väl som det blir kan jag tro.

httpv://www.youtube.com/watch?v=U3jzvVPWy2I

SUMMER streching on the grass… summer dresses pass
in the shade of a willow tree creeps a crawling over me
over me and over you stuck together with God’s glue
it’s going to get stickier too…
it’s been a long hot summer
let’s get undercover
don’t try too hard to think… don’t think at all

I’m not the only one starin’ at the sun
afraid of what you’d find if you took a look inside
not just deaf and dumb I’m staring at the sun
not the only one who’s happy to go blind

there’s an insect in your ear if you scratch it won’t disappear
it’s gonna itch and burn and sting
do you want to see what the scratching brings
waves that leave me out of reach
breaking on your back like a beach
will we ever live in peace?
’cause those that can’t do often have to
those that can’t do often have to… preach

to the ones staring at the sun…
afraid of what you’ll find if you took a look inside
not just deaf and dumb… staring at the sun
I’m not the only one who’d rather go blind

intransigence is all around… military still in town
armour plated suits and ties… daddy just won’t say goodbye
referee won’t flow the whistle God is good but will HE listen
I’m nearly great
but there’s something I’m missing I left in the duty free
though you never really belonged to me

you’re not the only one starin’ at the sun
afraid of what you’d find if you stepped back inside
I’m not sucking my thumb I’m staring at the sun
not the only one who’s happy to go blind

Försöker finna en väg ut.

Träffar: 0