Imma.

2011-12-29

19:51:11


Hon sover och det är som det ska.

Alla hennes tankar är på paus. Mina egna är på en gnutta resa. Minns, funderar. Jag är inte riktigt här. Det är bara då och då, sparsamma tillfällen, som jag återvänder till rummet min vinterbleka kropp sitter i. Det slår mig att jag borde plocka in disken i maskinen, men disk smiter sällan även om man låter den stå kvar i köket. Det kan vänta, allt det där. Jag har fullt upp, inuti huvudet.

Längtar efter solgass och doft av varma gator. Efter känslan man har när det varit värmebölja i flera veckor och den första så hett efterlängtade regndroppen faller. Julen har precis tagit slut och på facebook läser jag hur folk städar undan de sista resterna. Som om våren kommer fortare för att man ställer sina tomtar i källaren. 

Här glöder ljusen från granen än. Vi tänker inte släcka dem än. Vi tänker inte låta mörkret återvända än. Först måste året ta slut, först måste lite, bara en smula, av ljuset återvända. Vintern är för trist för att man ska lura sig själv att den inte är här. Hur gör man då när våren kommer? Hur förklarar man då den rådande depressionen?

Kanske ska jag strax gå ut i köket och suckande ställa in smutsiga tallrikar och glas i diskmaskinen. Fundera på varför det inte finns en minnestvättmaskin som kunde tvätta bort lorten från livet. Komma fram till att det är en dum tanke eftersom det i sig är omöjligt att städa livet på det som man önskar inte skulle ha skett. Det enda som gäller är att inte samla på sig än mer skräp. Det eller att kasta sig själv utför totala glömskans brant.

Men än är diskmaskinen inte full, än har jag inte tänkt några tankar alls. Än så länge sitter min kropp i soffan medan jag själv strövar runt bland regnvåta juniblad. 

Det är bara en sådan kväll.

 

Hits: 0

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.