Inga svar, bara brus.

Jag är en relativt enkel själ. Trots alla kringelikrokar jag består av. Det är så mycket jag inte förstår. Så mycket jag inte kan smälta, fast det obevekligen är sant och visst. Likväl förundras jag över världens orättvisa.

Jag förstår inte varför jag kan få sitta i lugn och ro i en varm lägenhet med musiken på i lagom volym medan barn dör i svält i andra länder. Varför vi i vårt land har råd att diskutera vad vi inte har råd med medan folk som är fattiga på allvar kan bjuda in sin granne på mat.

Vad är det som gör att en del människor dör redan som unga? Innan de fått en möjlighet att sätta avtryck i historien. Det sker ju även här hos oss i kalla nord. Vi läser om det då och då. Olyckor eller bara kall död. Vi rynkar på pannan inför de tankar det föder i oss, vänder blad i tidningen och koncentrerar oss på frukosten i stället.

Varför är just jag född i rätt land i vad som känns som rätt tid? Just innan civilisationen brakar samman men efter fattigdom och svält. I en tid när hela världen finns i en skärm på mitt vardagsrumsbord. I en tid när man har behandlingar mot cancer och Alvedon mot huvudvärk. I en tid när människan bara bli äldre och äldre.

I en tid när möjligheterna till att fördriva ledan är lika stor som möjligheterna till att känna leda är lika stora. Varför?

Så jag blir sittande på soffan, men tankarna som dansar inom mig. Får ingen rätsida på det hela. Får ingen ordning på saker och ting och den så kallade rättvisan som påstås existera. Den som de bättre bemedlade hela tiden säger sig veta finnas.

Men varför?

En gång ägde jag den där kåken. Märkligt.

Hits: 0

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.