Inget sommarlov i sikte.

Sommaren lovar inget.

Den ligger i bakgrunden. Tyst. Bara ett löfte från våren skvallrar om grönska och värme. Men ute regnar det, våta fjolårsblad som gör stegen osäkra och hala.

Jag sitter och funderar på hur vi ska fräscha upp golvet i köket. En meningslös fundering egentligen.  En fundering som inte leder till någon förändring i livet som det ser ut. Men mina tankar vandrar, från köksgolvet till regnet till doften av våt gräsmatta som ligger som ett täcke över trädgården utanför fönstren.

Jag är arg. Förbannad på livet. Politiken som haltar, vädret som inte värmer, pengar och mat. Det där jävla golvet igen. Jag har hakat upp mig på golvet och det retar mig. Google ger inga svar heller.

Samma sånger på datorn, filmer som ligger lagrade på hårddiskar. Vi behöver köpa en till, de vi har är snart fulla av sådant som vi sparat undan, små godisbitar av ettor och nollor. Musik och bilder. Filmer.

Förströelser. Sådant som får en att glömma golvet i köket.

Nästan.

Träffar: 0