Innanför alla lager finns jag.

2012-02-22

12:21:32


Jag frågade henne.

Vi pratade om det där, med att klippa sig idag. Jag var livrädd, blev en liten pojke igen. Alla den vuxne mannens påmålade lager flagnade för varje bokstav jag yttrade. Hon sade att det nog är bäst att jag återgår till babysteps igen. Inga långa kliv.

Så jag ringde, bokade om. Inte av, om. Nästa vecka är jag redo. Då har jag byggt upp mina tankar igen. Iklätt mina känslor rustning, putsas den tills den glänser och blixtrar i solen. Då är jag stolt igen. Inte böjd och krum som jag är nu. Inte halt och lytt. Då är jag hel.

För det är ju så det fungerar har jag lärt mig. Alla de där svängningarna jag lever med är naturliga för mig. Jag ska fungera så. Det är min puls. Jag måste bara erkänna att det är så, sluta se mig själv som en produkt av slagg och ruttna löv.

Man kommer inte in till stenarna som ligger i ...
Image via Wikipedia

Så, idag är jag svag. Idag svettas jag så ymningt att det rinner nedför ryggen. Idag är jag livrädd. För livet, för mig själv. För att kärleken ska ta slut under påtvingade stunder av avstånd.

Jag ska leva mitt liv på det sätt jag måste leva det för att fungera någorlunda. Sova väl, äta väl, vara försiktig med kaffe och cigaretter, ta min medicin på rätt tider. Förresten, ta min medicin överhuvudtaget. Röra på mig. Gå ut med hunden på långa promenader vare sig det blåser eller är vindstilla. Rensa huvudet genom att tänka medan fötterna tar oss ut i världen. Rensa själen genom att skriva, lyssna på musik, läsa. Kanske till och med förfalla genom att titta på tv. Stänga av alla tankar lite.

Men det är svårt att skapa ett nytt liv när man är så van vid det gamla att det blir varmt och ombonat även om det är trasigt och illaluktande.

Men det ska gå.

Enhanced by Zemanta

Träffar: 0

2 tankar på “Innanför alla lager finns jag.”

  1. Du vet hur det är när man tappar greppet om verkligheten en liten sekund, det är så lätt att börja tvivla på det som är sant. Men jag vet att du har rätt. Du har alltid rätt!

  2. Dessa rader gjorde ont : "För att kärleken ska ta slut under påtvingade stunder av avstånd." Det är något som aldrig, aldrig, aldrig får hända.
    Vi får aldrig bli varandras ex. Vi är VI, vi är kärlek.
    Vi rider ut storm efter storm, vi klättrar tillsammans, vi klarar Allt!

    Vi ska ju ta världen med häpnad, glöm aldrig det ♥

Kommentarer är stängda.