Inte full, inte nykter.

Köksbordet fylls sakta med ölburkar. Den energidryck han druckit så mycket av den sista tiden är utbytt mot sömndryck. Det finns inget behov av att bli piggare längre. Sömnen, det ljuva sömnen är det han söker. Kaffebryggaren står oanvänd och han själv är yrvaken och oklädd. Morgonrockens tider igen.

Hunden tittar på honom och han känner ett styng i hjärtat. Så han tar på sig sina kläder, sina skor och går ut i solen med henne. En stunds lättnad. En stunds luffande där de går tysta bredvid varandra. Hjärtats slag blir allt hårdare, snabbare, dödande. Längtan efter andra tider, längtan efter vad som helst förutom det som sker just nu i livet.

Han stänger av. Låtsas inte om alla måsten. Struntar, där han går, i alla måsten. Han var inte redo. Inte än. Känslan när alla fogar lossnar är bedövande. Alla de bitar han hållt ihop, svetsat ihop, glider sakta men säkert  iväg från varandra. Sömnen gäckar honom. Den blir fragmentarisk, fylld av maror och skräck.

Det är när det undermedvetna får spela fritt som allt kommer upp. Man kan inte skydda sig mot sina drömmar, förutom att vägra somna. Rädd för att sova, längtar efter att sova. Sover aldrig. Sover jämt. Allt kastas omkull och blir ogreppbart.

Luften i den lilla lägenheten är tjock trots de öppna fönstren. Musiken är ständigt i bakgrunden. Böckerna i hans bokhylla tar upp en vägg. En del av ett hem, fyllt av drömmar, känslor och tankar. Andras tankar. Han har fullt upp med sina egna. De trängs och kastar sig på varandra. Pockar på uppmärksamhet. Letar efter kärlek från någon.

Så han blir sittande vid köksbordet. Inte full, inte nykter. Bara i skuggan av ett liv.

I skuggan av ett liv

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.