Inte stolt och inte nöjd.

Nä nu är jag inte nöjd. Inte ens stolt. Bara trött. Att ta en tupplur på söndagseftermiddagen är trivsamt. Men när man sedan inte kan sova på kvällen så faller det trivsamma av liksom. Det faller och kvar ligger man själv och vrider sig i sängen och avskyr sig själv som lyckats gå i den berömda tupplursfällan.

När jag väl somnat så sov jag oroligt. Inte ens det var lyckat, sömnen. Ett enda elände. Fast, å andra sidan. Å andra sidan så vaknar jag rätt så pigg. För att vara mig. Jag som brukade ramla ur sängen eftersom varken ben eller huvud bar mig. Därför smakar kaffet gott och jag sitter redan och funderar på vad tusan jag ska göra av den här måndagen.

En del måste jag ta tag i. Räkningar bland annat. Visserligen bränns de under fingrarna, men de blir inte mindre närvarande bara för att jag tittar åt ett annat håll. Sen var det ju det där med veckoplaneringen som jag latade mig ifrån under helgen.

Så man har att göra. Städa och tvätta och allt vad man nu fyller sin levnadstid med. Gå ut med jycken och sina egna tankar. Bädda sängen. Borsta tänderna och kanske läsa lite när man tröttnat på att vara duktig. Det är så skönt att kunna läsa igen. Under flera år så var det lögn att läsa. Tankarna vandrade iväg och när jag bläddrat fram tre sidor kom jag på att jag inte förstått något av det jag läst. Det var ett helt mysterium bara vad ordet “och” betyder.

Va fan betyder och?

Så dagen blir vad den blir. Jag med. För jag är trots allt mitt i livet. Vissa saker börjar jag förstå. Att jag är som jag är.

Det är rätt ok att vara mig.

Hits: 0