Inuti lågan.

Nä, det går inget vidare just nu.

Magen krånglar, huvudet dunkar. Axlar och nacke värker. Själen faller isär. Stressad upp över öronen. En sådan där inre stress som äter upp en. Jag är så trött att ögonen går i kors, ändå kan jag inte sova förrän jag pumpat hela systemet fullt med kemikalier.

Men det är ok. Jag förstår varför allt i mig protesterar. Jag är så trött på att alltid behöva oroa mig för pengar och vikt och att vara irriterad över de allra minsta saker, som att en bok ligger fel i bokhyllan eller att det börjar krypa i hela mig när en tavla hänger det allra minsta snett.

Tvångstankar och sömn och ekonomi och möten och mobilbatteriet som hela tiden laddas ur på ett kick. Så jag förstår vad det är som får mig att nästan krascha. Förr visste jag aldrig vad det var som åt upp mig, jag hade inte verktygen för att analysera det hela. Allt var ett mysterium för mig och jag botade det hela med att döva alla system i mig. Stänga av alla tankar och känslor för att slippa brinna upp.

Det är ju inte så att jag bara för att jag förstår varför jag mår dåligt så försvinner känslan. Inte alls. Den bor i mig, klistrar sig fast inuti mina blodkärl och på mitt hjärta. Men jag vet varför och vet att det går över och att jag kommer må bättre bara jag får vila hjärnan lite. Inte döva den, men vila den genom att faktiskt sakta ner lite.

Så, det är ok att jag mår dåligt. Jag behöver inte skämmas över det, det var förresten väldigt länge sedan jag gjorde, den skammen kom jag över när jag slängde alla masker och upptäckte att jag faktiskt struntar i om andra ser mig som en förlorare och ett naturens misstag.

Det är ok men det gör ont.

 

Hits: 0

2 tankar på “Inuti lågan.”

  1. Det kommer älskade du. Det tar lång tid att lära sig det där. Jag är på god väg, även om jag får tänka till innan poletten ramlar ner, men det går allt mer automatiskt. Märkligt egentligen, men det är väl som att lära sig cykla, när man väl lärt sig så går det av sig självt efter ett tag. Så, öva, tänk aktivt på det hela så kommer du få kläm på det och då blir livet faen så mycket lättare.

  2. Jag vill också komma så långt som du har gjort, du lyckas dock med att göra en kedjeanalys på mig så att jag kan komma på vad som orsakar mina tankar och känslor.
    Utan dig och Ullrika så vet jag inte, då hade jag inte kommit så långt som jag faktiskt har gjort, det är stor skillnad på mig idag mot för ett år sedan. Det är jag tacksam över!!

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.