Inuti längtan.

Skiffergrå himmel. Väntan till förbannelse. Hunger. 

Det är lite så det ser ut just nu. Jycken och katten sover. Jag har funderat på att göra mat i en evighet nu. Men jag kommer liksom ingenstans. Inte till köket och inte i livet. Allt står stilla. Jag är inte helt missnöjd med det. Men jag längtar. Sådan där längtan som mest irriterar. Inte som man gör inför julen eller sommaren eller en ledig dag. Bara irriterande.

Så jag städar och putsar, hänger upp nya gardiner, än en gång, jag gjorde det samma igår men det blev hopplöst fult. Jag står i sovrummet och sorterar ut kläder jag inte använder. Som bara tar plats i mina byrålådor. Tanken är att rensa mitt liv från det jag inte behöver. Det jag inte vill ha. En låda ska vara tom, i väntan på att hon kommer. Jag tänker försöka hålla en annan låda tom, för att ungarna ska kunna lägga sina kläder däri när de kommer. Men jag vet inte. De brukar inte komma med stor packning. Mest bara sig själva. Det räcker för mig, mer än väl.

Nu pausar jag allt. Sitter framför datorn. Byter musik hej vilt. Kan inte bestämma mig för vad jag vill lyssna till. I köket ligger Filofaxen öppen. Jag har redan fått undan de saker jag skulle göra idag. Nu är allt avbockat och klart. Nya projekt får ta ny plats i livet.

Men vilka, vad ska jag skriva i kalendern?

En enda lång väntan på de gröna ögonen.

Träffar: 0

3 tankar på “Inuti längtan.”

  1. Du är så underbar.

    Jag kan inte förstå att alla fina, kärleksfulla orden som du skriver om handlar om Mig!

    Jag är verkligen lyckligt lottad..

Kommentarer är stängda.