Inuti mig själv, för min egen skull.

I den minsta av världar lever jag.

Inuti mig själv, stretar emot alla tankar på att ge fan i allt och ge fan i all nykterhet och redbarhet och ägna mig åt att förstöra mig själv, för mig, för alla andra och låta belackarna vinna.

Nu kommer detta inte ske. Jag håller mig nykter, inte för andras skull, men för min. Det är enda sättet att stå emot alla skeva tankar. Att hålla mig nykter kräver all egenkärlek och narcissism jag äger och har. För min skull, jag upprepar orden gång på gång. Jag gör det för min egen skull.

Men vi har börjat röka igen. Det som gick så bra. Jag retar mig och känslan av hopplöshet och uppgivenhet inför min egen dumhet äter små bitar av min själ gång på gång. Vi röker fultobak som vi fått av vänner. Alltså tobak som är urskrapad ur gamla fimpar. Billigt, lätt och dödligt. Jag vill verkligen inte dö på samma sätt som min far, med munnen full av cancer och kroppen full av metastaser.

ALKOHOL-TOBAK-NARKOTIKA

Att ha åkt dit på rökningen räcker. Jag har inte råd att falla på andra sätt. Så jag pysslar i hemmet. Målar om en bricka, byter tavlor och prydnadssaker. Nu är jag inne i ett inredningsrace. Det är det som är mitt intresse för tillfället. Idag är det inredning, i morgon kan det vara läsande (som om jag vore som förr) skrivande, eller något helt annat. Lägga om parketten eller vad det nu kan bli.

Jag har tur som så lätt uppslukas av intressen. Jag har börjat baka bröd och funderar på nya sätt att smaksätta det på. Bröd och inredning och titta på film. Det är så livet ser ut just nu. Det och att hålla mig nykter.

Jag gör det för min skull.

 

Träffar: 1

2 tankar på “Inuti mig själv, för min egen skull.”

  1. Tack Annkie, det är ord som värmer ska du veta. Och som du säger, de som vill jag ska ta en liiiiiiiten har jag rensat ut från mitt liv. De som är kvar vet hur min kamp ser ut och låter mig bara vara mig och försöker inte få mig att bli någon annan. Det är nog det enda sättet jag kan leva på tror jag. Har försökt bli någon som passar alla men det gick ju åt helvete :-) Så, återigen, tack!

  2. Ja men det är väl bra !!! det låter som om du är på rätt väg, och att du bakar och tittar på film inreder, perfekt!, du verkar inte ha någon heller i ditt liv som vill att du ska ta dig "en jävel" bara en liiiten som di säger. Och det är bra, :-) fortsätt så

Kommentarer är stängda.