Inuti tystnad och stillhet. I kaos.

Allt jag ser och hör är tomma gator och tomma gräsmattor och tystnad. Ingen rör sig, ingen finns ens. På pizzerian nedanför vid gatan vajar en sorgsen reklamflagga. Ingen går in, ingen går ut. Hjärtslagen från livet är tysta och jämna.

Midsommardagen är lite sorglig har jag alltid tyckt. Glasklirret är över och det enda som är kvar är sovande människor och glaskross. Någon har drunknat, någon har kört ihjäl sig eller någon annan. Några har haft det bra, väldigt bra. Många kommer inte ens ihåg hur det var dagen före. Midsommar är ljus och varm, även om det strilar regn som väter ner hår och kransar. Jag tror jag tycker om midsommar. Jag är bara inte riktigt säker på varför.

Hunden sover. Hon väntar på order om nästa steg. Det spritter lite i tassarna och hon gnyr i tystnaden. Fast egentligen är det inte så tyst. Musiken spelar, tangentknattret når mig. En mås skriar. Det är inte fysiskt tyst, men mentalt stumt.

Så jag knattar väl på. Meningslösa plattetyder parat med oupptäckt visdom. Det är så jag gör för att överleva. Jag flyr in i skrivandet, för att slippa tänka. På riktigt.

httpv://youtu.be/AbR5D1WhE_I

Enhanced by Zemanta

Hits: 0

2 tankar på “Inuti tystnad och stillhet. I kaos.”

  1. Det glädjer mig att du förstår mina inlägg. Även om det är sorgligt att du förstår. Båda dessa ting på en och samma gång. Tack!

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.