Jag är fundamentet hon är pelaren.

2011-09-26

13:08:32


Hon är sådär osäker som jag en gång i tiden alltid var. Famlande och snubblande i mörkret. Tänker tankar som inte är grundade. Simmar förtvivlat i mina försäkringars hav. Jag söker hennes blick och får se lidandets grå skimmer.

Vi älskar varandra men hon vågar inte tro att det är så. Jag reser mig tungt ur soffan för att gå ut i köket och tänka ut sätt att övertyga henne om att det vi har finns på riktigt. Mina ögon är fästa på dagens tidning men de ser inget. Jag tittar inåt för att söka stabila känslor att överföra.

Jag är inte längre osäker. Inte alls. Nu har jag vaknat och vet vem jag är. All den där desperata svartsjukan är bara ett ekande minne. Jag tror mig vara värd att älska. Det är jag som är tryggheten i det här. Så märkligt och annorlunda. Men sant.

Vi tigger pengar och säkerhet. Lever dag från dag där varje dag har sin egna lösning på mat och näring. Det går bra. Vi svälter inte. Alls. Livet är blått som en midsommarhimmel. Molnen är ulligt vita där vi ligger och tittar upp på sängtakets päll. Inget hotar, sömnen är god, sval, vacker. Hennes bröst häver sig när hon andas. Jag lyssnar till hur livet sprakar i henne.

Det är en sanning att jag måste omvända hennes osäkerhet och tvivel.

Jag samlar kraft och är förvissad om att det kommer sluta väl och ögonskönt.

Vi är vi!

Hits: 0

1 tanke på “Jag är fundamentet hon är pelaren.”

  1. Älskade, underbara du!! Jag hoppas och tror att du kommer lyckas med dina försök att få mig att våga tro, att våga slappna av, att våga njuta av livet. Ett underbart liv som Du har gett mig.

    Det är vi! Du & jag och livet har bara börjat!

Kommentarer är stängda.