Jag är stolt över den jag är.

Det finns saker i mitt liv jag förstått jag borde skämmas över. Det sägs så i alla fall. Men varför ska jag vara tyst om de där sakerna? Jag förstår inte, inte längre. Så, jag är bipolär, skall utredas för ADHD och är alkoholist. Allt det där smälter ihop, varje kugge i maskineriet passar in i en annan. Det blir en roman av alla delarna, varje del är en prolog eller en rad eller en bokstav i den där boken som bildar helheten.

Men jag väljer att inte skämmas, inte längre. Förr skämdes jag, för att jag förstod att jag borde. Jag sminkade över livets blåmärken tills jag inte såg skillnaden mellan concealer och naken hud. Till slut visste jag inte ens vem jag var. Man kan inte leva så. Jag vet i alla fall att jag inte kan det.

stolt

Genom att lyfta upp alla de där felen och bristerna kan jag äntligen befria mig från dem. Hålla dem i schack. Genom att lufta alla felen inuti mig kan jag äntligen laga mig själv. Med hjälp från sjukvården, anhöriga, människor jag älskar och eller respekterar. Men det är jag som gör jobbet, det viktigaste.

Kanske kommer allt bli fel. Men jag siktar mot att det blir rätt. För hur kan man leva genom att gå åt precis andra hållet än det man vill gå? Jag har levt så, hukat, duckat, försvarat mig mot väderkvarnar.

Många ifrågasätter att jag står upp för vem jag är. De säger åt mig att det där kommer att bli mig till last i framtiden. För mig som redan levt med att gömma mig vet att det har skadat mig. Så varför försöka igen?

Jag är bipolär, jag har troligen ADHD, jag har sväljfobi, social fobi, paniksyndrom, generellt ångest, är alkoholist och sockerberoende, far till tre barn och älskad av Den Helande Maria. Mina brister är många, mina fel fler. Men jag kan flyga, när jag gör det så är jag mer levande än många andra. Att jag faller då och då får jag lära mig att leva med.

För hur ska jag annars leva?

Träffar: 1

2 tankar på “Jag är stolt över den jag är.”

Kommentarer är stängda.