Jag försöker rulla fritt uppför en backe.

Jag är hopplöst lat.

Jag vill mycket, gör inget.

Varför? Svaret är enkelt. Jag vill aldrig välja. Det tar emot. Det skapar kaos i mig. Så antingen går jag i samma gamla spår dag ut och dag in. Eller så kastar jag mig helt utan eftertanke rakt ut i livet. Inte för att jag är äventyrlig av mig. Utan för att jag föredrar att leva livet så enkelt som möjligt.

Undviker motstånd. Flyter med. Väljer att inte välja. Ibland blir resultatet utmärkt. Ibland en mardröm. Oftast bara ännu nya dagar i mitt liv.

Konsten att förstå sig själv är en invecklad sådan.

Måhända är jag stundtals omöjlig att vara i närheten av. Törhända är jag mellan varven bedårande. Men oftast är jag bara en summa av mina erfarenheter och det gör mig knappast intressant alls.

Just nu är jag nog väldigt rädd för livet tror jag. Jag har återigen fått en ny chans till lycka och är så oerhört osäker på min egen förmåga att visa mig vara värdig den. Det har ju sällan skett tidigare i mitt liv liksom.

Fast… Därför har det har gett mig ett nytt fokus, tror jag. Kanske är jag inte lika utom hopp som jag bestämde mig för att vara.

Min nya skrivarlya
Här planerar jag börja skriva och sluta bara prata om det.

Det är svårt att våga lita på att jag är värd det hon lovar mig jag är.

Hon säger att hon tror på mig. Att jag kan göra något av mitt liv. Det är knappt jag vågar tro på det. Men jag försöker.

Hon är helt klart bättre än mig. Intelligentare. Levt ett helt annat sorts liv än det jag gjort. Därför får hon får mig att tänka ett varv extra, utmanar mig. Precis som jag vill ha det. Det är utan sådana utmaningar som jag slutar anstränga mig och är så lat jag bara kan. Men när hon säger att jag duger tvivlar jag. Av gammal vana tror jag. För att det är bekvämt. Så länge jag inte tror på min egen förmåga slipper jag testa den.

Nå, de första orden jag skrivit sedan lång tid är klara.

Nu är det bara alla andra kvar.

Träffar: 29

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.