Jag själv är ju uppväxt med djur

På tal om annat.

Sitter och spisar lite heta vax av den kända populärorkestern Rolling stones och något som slår mig är att de när de försökte vara lite lagom hippie sådär runt 1967 när Beatles släppte Sgt Pepper så är det ju sån milsvid skillnad i kvalitet eller vad man ska säga. När stones leker svåra så blir de bara lite löjliga och nästan patetiska. De ska liksom spela rak bluesrockpopp och inte krångla till det.

Sen studsar tankarna till att fundera  på hur det kommer sig att alla skaffar hund nuförtiden. Jag själv är ju uppväxt med djur överhuvudtaget, fan vet om orm var det enda djuret vi inte hade då. Det var fåglar och katter och råttor och möss och hundar och faen och hans moster.

Så hund har jag alltid känt att jag saknat i mitt vuxna liv, men det har aldrig varit läge för det. Antingen har de damer jag bott med vägrat skaffa hund, eller så har det inte varit läge för det, då när jag jobbade mest hela tiden. Eller så har ekonomin satt stopp, det är ju inte gratis precis att ha en bästa vän i hemmet.

Men, nu har jag ju haft hund i några år, först omplaceringen Kita som var 6 år när hon flyttade in här, hon var stor som ett hus, kolsvart päls som mer än gärna tovade sig och världens absolut snällaste ögon.

Men hon dog efter bara ett år i min vård, troligen livmoderinflammation. Jag tog henne till veterinären så fort efter att hon börjat visa tecken, men den veterinären hade nog inte mycket i skallen. Det enda hon pratade om var urinvägsinfektion så jag fick tjata om att de skulle ta prover, att de skulle röntga och när röntgenbilden kom så tittade hon på den och sade att: ja det ser normalt ut, det är bara en sak som inte skulle vara där sade hon och visade på bilden en stor mörk klump i buken.,

Men, man litar ju på veterinären och vi åkte hem och sedan dog hon efter två dagar. Jag låg i strid med den där veterinären och vägrade betala räkningen. Det gick till tingsrätten som dömde att jag skulle betala, jag struntade i det likt förbannat så nu har kronofogden de där räkningarna någonstans i någon pärm.

Men jag tänkte snabbt att jag absolut inte ville leva i ett hem utan hund mer så jag började rätt snabbt leta efter en hund som jag trodde skulle passa mig och efter ett tag så fann jag genom en fd kollega en hund som jag blev kär i direkt. Jag gick av bussen och jycken visade sig vara tokig från första början. Så, jag köpte henne och nu ligger hon på mattan och sover.

Underbara Kita

Hon är ivrig, har noll tålamod, så skuttig och energipackad att hon skulle kunna förse hela landet med el om hon vore ett kraftverk, hon är alltid glad, har lite svårt för att umgås med andra hundar och okända människor innan hon fått kolla läget först. Tyvärr har hon några dåliga erfarenheter i bagaget och en del har varit sådant jag har ställt till med och en del är saker som hänt på grund av tillfälligheter.

Som exempel kan jag säga att jag till exempel lämnade henne utanför en affär för att rusa in och köpa cigg och när jag kom ut så stod det ett gäng unga killar och kastade småsten på henne. Sedan dess skulle jag aldrig få för mig att lämna henne utanför en affär i stan. Här i vår lilla by gör jag det, men det är ju en helt annan sak känns det som. Eller så har jag fel om det där.

En annan gång var det ett arsle som bussade sin hund på henne och bet henne och efter det blev hon som sagt lite osäker på andra hundar och kan reagera starkt ibland och inte alls ibland när hon möter eller umgås med en eller flera jyckar.

Men som sagt, jag tänker aldrig mer leva utan hund. Helst en katt eller två men absolut en hund i alla fall.

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.