Jag skriver inte deckare.

Noel Gallagher
Cover of Noel Gallagher

Det har räddat mig från döden och förnedring och utplåning. Mitt skrivande. Det är måhända platt och fyllt med pekoral. Men det är mitt. Jag tror att jag är duktig på det. Att få ur mig känslor och tankar så att andra kan fångas av det för några sekunder. Jag tro att jag är bra, jag vill vara bra. Det är så viktigt för mig, för min existens.

Jag inser, allt för hårt och kantigt, att jag aldrig kommer kunna leva på det. Man jag kan leva för det. Använda det för att stå ut när den svarta hunden kommer på besök. Slå ut och stå ut. Ner med alla dörrar och skåp. Låta glaskross följa mig och min väg. Vara fri.

Visst, jag har drömmar, om att leva på det här. Kunna nå ut till fler människor. Det är bara inte möjligt. Inte för det att jag inte tror att allt är möjligt, utan för att jag vet att det inte är så. Jag är mitt i livet, med bara ynka halva kvar. Med lite tur. Mitt i livet är det svårt att lyfta sig själv så högt upp att man flyger. Historien tynger ner, som betongfötter.

Nu är jag på väg mot något bra. Något som kan skina som diamanter. Pekoral igen, men va fan. Jag skiter i de som tycker det är så. Det som skiner i mitt hjärta är sant.

Man kan bli vad man vill.

httpv://www.youtube.com/watch?v=kFx_IniNjfE

 

Noel Gallagher
The Death Of You And Me.

High tide
Summer in the city
The kids are looking pretty
But isn’t it a pitty that the sunshine
Is followed by thunder
With thoughts of going under
And is it any wonder why the sea
Is calling out to me
I seem to spend my whole life
Running from people who can be
The death of you and me
‘Cause I can feel the storm clouds
Sucking up my soul
High tide
Life is getting faster
No one has the answer
I’m trying to face the day in a new way
The botton of a bottle
Is every man’s apostle
Let’s run away together you and meForever we’d be free
Free to spend our whole lives running
From people who would be
The death of you and me
‘Cause I can feel the storm clouds
Sucking up my soulLet’s run away to sea
Forever we’d be free
Free to spend our whole lives running
From people who would be
The death of you and me
‘Cause I can feel the storm clouds comingI’m watching my TV,
Or is it watching me?
I see another new day dawning
It’s rising over me and my mortality
And I can feel the storm clouds
Sucking up my soul

Enhanced by Zemanta

Träffar: 0