Jag, en kändis

På tal om något helt annat. Häromdagen när jag stod och väntade på bussen så vände sig en kvinna mot mig och frågade ”det är du som bloggar va”?

Det kunde jag ju inte neka till. Men tänk, jag har blivit kändis. Nästan lite otäckt. Man tänker liksom inte på att folk faktiskt läser det man skriver när man sitter så här framför tangentbordet och smattrar. Fan, det finns en massa människor där ute som vet en faslig massa om mitt liv. Borde jag vara försiktigare med vad jag skriver? Tja, tanken slår mig.

Fast då tappar jag meningen med att blogga. För mig är det en ventil liksom. Lätta på trycket och ibland får man respons på det man skriver genom kommentarer.

Men en massa folk som jag inte känner och troligen aldrig kommer att träffa vet att jag har panikångest, är pensionär, har alkoholproblem och ångest, utan egen bostad och en knackig relation med min mor. Scary.

För visst skulle jag kunna skriva annorlunda. Mer generellt. Om politik, musik, mode eller bara allmänt pladder om inget alls. Men jag har valt att skriva om mig själv, från mitt eget perspektiv. Sätta ord på bilderna jag har i min skalle och som rullar runt helt utan kontroll.

Visst blir det ego det hela. Men jag skriver om min värld, inte din eller din grannes. Jag smattrar ner bokstäver som bildar meningar som bildar en text som handlar om mig och bara mig. Andra får prata för sig.

Fast lite otäckt är det.

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.