Jailbird.

2012-03-04

23:46:04


En vidrigt lång dag är över.

Tre steg fram och tusen tillbaka. Jag var inte beredd. Även om jag hela tiden sagt att jag så klart kommer bli sämre ibland så var jag inte beredd. Ångesten följde på en tid med mörka tankar. Känslan av att inte duga något till växte i mig. Växer fortfarande förresten. För jag vet ju att jag inte duger något till. En mänsklighetens avfall. Det enda som håller mig rak är mediciner, koffein och nikotin.

Pang, det var som en explosion, ångesten som först kröp sakta över golvet tog sats och landade rakt i mitt ansikte. Som en jättelik spindel i en skräckfilm. Den gjorde mig blind, döv, rädd. Gav mig ett hjärta som slog och slog så att jag trodde det skulle hoppa ut ur brösthålan och ner under golvet. Utom räckhåll. Jag var inte beredd och det gör mig sorgsen. Jag borde vetat bättre, men jag vet aldrig något alls. Aningslös som ett barn. Med en neandertalares hjärna. Dödkött.

Svenska: Kungen med "trädgårdsmästaren&qu...
Image via Wikipedia

Att falla tillbaka till svetsvit ångest igen känns som mitt största misslyckande i livet. Jag trodde verkligen att jag var på väg att bli hel. Men jag är fortfarande sönder och trasig. En docka som har tappat armar och ögon. Aldrig beredd. Alltid fel och skev. Som vanligt alltså.

Det skrämmer mig mer än något tidigare har skrämt mig. Det står för mycket på spel nu. Kärleken, kontakten med nära och kära och viktiga människor i mitt liv. Jag får inte, kan inte, vill inte, ska inte förlora det jag har nu. Jag vägrar ge upp igen. Jag är skyldig så många det. Men jag var inte beredd och nu vet jag ju inte hur länge detta helvete kommer vara. Det vet man aldrig. Det är det som skrämmer livet ur en. Att inte veta när man får andas igen. Allt är bara grönt grumligt vatten och sand och man vet inte när handen av stål kommer släppa greppet om nacken så att man får lyfta huvudet och andas.

Men nu är dagen över. Jag kan andas så länge jag får. Egentligen har dagen varit bra, på sitt sätt. Jag fick prata med äldsta sonen igen. Vi pladdrar som alltid, faller in och ut ur ord, som ett schackspel. Ett där båda vinner.

Nu ska jag sova. Huvudet dunkar, hjärtat likaså. Allt går för fort. Allt går för snett. Jag måste tillbaka till den raka vägen igen.

På onsdag ska vi hämta ringarna. Jag vill inte vara en skam för henne då.


Men jag vet bara inte hur jag ska göra.


 

 

Enhanced by Zemanta

Träffar: 1

1 tanke på “Jailbird.”

  1. Önskar jag kunde säga något bra här. Jag finns här, för alltid, och jag kan inte göra annat än finnas och försöka stötta.
    kärleken och dia barn finns kvar för dig, du måste våga förstå det.

Kommentarer är stängda.