Jakten på någon sorts logik

Det är som att trampa in i en djungel, alla dessa regler och saker att tänka på när man blir utförsäkrad. Jag är glad att jag blivit såpass frisk som jag trots allt blivit, för hade jag ramlat in i detta får två år sedan hade jag bara låst dörren, dragit ner persiennerna och gömt mig, långt inne i sovrummet. Under sängen. Låtsas som ingenting, stängt av hela mig.

Nu har jag i all fall någon sorts vilja att reda ut alla saker som ska göras. Alfakassa, anmälan till Arbetsförmedlingen, papper till Försäkringskassan, kontakt med soc för att överleva sommaren. Jag kommer inte ihåg hälften. När jag loggar in på Arbetsförmedlingens hemsida finns det dessutom inget för mig att välja. Antingen söker man jobb eller så har man liksom inte där att göra. Vilket jag kan förstå.

Men borde jag inte kunna välja någon knapp som gäller mig? Utförsäkrad eller vad det nu kan stå på den. Det heter ju inte så. Även fast det är sant så får man inte säga det högt. Tydligen. I vilket fall som helst så finns det ingen sådan knapp. Så jag, som inte söker jobb eftersom jag har en anställning kan inte välja typ “rehabilitering” eller något snarlikt. Fast det är det jag ska bli. Av Arbetsförmedlingen som borde ägna sig åt att förmedla arbeten kan man tycka.

Alfa-kassa? Vad fan är det? Jag borde nog veta, men jag trodde väl aldrig att jag skulle bli arbetslös. Vänta, det är jag ju inte. Så varför ska jag vara med i Alfa-kassan då?

Återigen, logik tack. Någon jävla sorts av liten skiten logik. Men det är totalt renons på allt som ens liknar logik. Bara kullerbyttor och krumsprång. Man kastas fram och tillbaka till olika myndigheter utan att dess namn på något sätt visar på vad de ska göra. Försäkringskassan försäkrar inte, Arbetsförmedlingen förmedlar inte arbete, läkaren är mer eller mindre utesluten från hela resonemanget och själv så är man bara någon sorts liten, skälvande, bricka i spelet.

Man är någon som det pekas finger åt. En sådan där lat sate som bara låtsas vara sjuk för att kunna leva gott på samhället. Även fast man inte alls lever gott eller vill vara en parasit. Bara någon med människovärde.

Så jag tittar i mina anteckningar från igår. Försöker leta i minnet efter vad som sades. Försöker göra det jag förväntas göra. Även fast det verkar helt vansinnigt och märkligt. Jag söker och letar och funderar och kommer ingenstans och på onsdag är jag utförsäkrad, oavsett hur frisk jag är, oavsett om jag kan “stå till arbetsmarknadens förfogande” , oavsett hur jag mår. För så är det bestämt. Regeringen vet mer om sjukvård än läkarprofessionen. Ingen logik, inget vett. Bara ett enda stort:

Poff!

Tiderna när vi brydde oss om varandra är över.

Träffar: 0