Julen i korta drag.

Nu är julen över.

Den har varit bra. Lite av de vanliga spänningarna mellan mig och min mor, men det skötte vi på två timmar, sedan var det som det skulle vara.

Vi tillbringade hela helgen hos morsan, vi var visserligen hemma några gånger för att hålla katten liten sällskap, men annars var det morsans hem som gällde.

Julafton var väl som julaftnar brukar vara. Man åt för mycket, drack för mycket (alltså, ingen var berusad, men skönt lummig på glögg), julmusten slank ner och vi tittade flera minuter på Kalle Anka.

Karl Bertil Johnssons jul, tv, skinka, nattlig måltid, pronenader, hunden fick springa lös, regn, julklappar, små sådana. Natten blev till juldagen, vi mös ihop, pratade lite då och då, jag tittade på meningslösa program på tv, bland annat vet jag nu hur man gör tortellini.

1497814_10152095451655890_1831193479_n

På annandagen kom ungarna. Det var trivsamt. Min dotter hade med sig sin utvalda och han har visat sig vara en rasande trevlig karl. Förut brukade jag med en blandning av allvar och skämt varna honom att göra min dotter illa. Nu märker jag att det funkar så bra så. Så han är ett välkommet tillskott till familjen.

Sen åkte vi hem. Till katten och soffan och lugnet och ron. Inget är som hemma.

Nu har vi haft en figur som tittat på vår tvättmaskin. Givetvis var han tvungen att beställa en sak och den kommer någon gång. När vet vi inte, men det är helt ok, vi kan tvätta men inte torktumla. Det klarar vi oss på, vi har ju tvättställning i sovrummet liksom.

Igår var vi nere i Knalleland på förmiddagen och det var vidrigt. Folk precis överallt och jag fick nästan panik i trängseln. För mycket av allt. Så jag flydde fältet och yrade omkring i området.

Men som sagt, nu är vi hemma och det räcker för mig.

Julen är underbar, bara man lär sig att skippa alla överdrivna förväntningar och stress. Det är därför jag gillar juldagen och annandagen mer än själva julafton när man ska vara så förbannat lycklig. När den väl är över kan man slappna av och då kan jag njuta av julen.

Men först då.

1 tanke på “Julen i korta drag.”

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: