Kan kanske bli en groundhog day i morgon, låt så vara då.

2012-05-04

23:35:12


Man drömmer om att drömma.

De var länge sedan jag såg mitt liv som något som fortgår. Det vara bara en tid att stå ut, samma luft att andas, samma färg att titta på. Torkade flagor av ett liv som en gång kunde blivit något men som visade sig vara ett enda stort … ingenting.

Men saker sker, man lever dag för dag och vips lever man för dagen. Vaknar förbannad och somnar nöjd. Vissa dagar bjuder bara på elände, skit och förbannad leda. Andra på skratt och medgång. Vissa, som idag på allt. En tappad dosett fick mig att fara ut mot gudar jag inte tror på, mot väggar och tak. Mot mitt eget förbannade öde som lämnat mig på hälleberget. Mot mig själv.

Men snart sover jag igen. Det har varit en bra dag. Ingen dag jag vill ha tillbaka. Det är inte den här dagen som jag drömmer ska bli min groundhog day, men skulle så vara så har jag redan en plan för hur jag ska få den att bli så perfekt att den till slut går över till en ny. Jag röker mina cigg, hoppas vid gud att vi får hem soffan vi köpt på myrorna på något sätt, med någons hjälp. Den står där i den stängda butikslokalen och på något sätt ska vi få hem den, om jag så ska bära fanskapet hela vägen hit själv.

Jag ska sova, på sängen, med god tablett i magen. Låta espressobryggaren som jag försöker laga och som står i köket och vägrar hjälpa mig det allra minsta vila över natten. Låta hunden vila, katten sova. Kvinnan sover redan, jag hör henne andas någonstans bakom ljudet av musiken. En älskad son sitter i soffan och gör vad nu söner gör.

Jag ska sova, det kommer göra mig gott och i morgon, då jävlar, då ska jag kicka liv i bryggare, liv och mig själv tills hela Viskafors vibrerar av glädje och tankar om goda ting.

Hits: 0

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: