Kanske är jag bara lat.

2011-12-13

21:32:47


Ibland blir dagen längre än man riktigt orkar med.

Det känns som att idag är en sådan dag. Mörbultad och känslan av att dagen varat en evighet. Den började för tusen år sedan och har inte riktigt slutat än. Så mycket som hänt, som gjorts. Även om det egentligen inte är så mycket. Bara lite för mycket. För mig, för Den Helande Maria, som nu ligger nerbäddad i sängen.

Själv så sitter jag uppe en stund till. Samlar mod inför natten. Sömnen brukar vägra vara djup och vilsam efter en dag när jag varit i farten hela tiden. Igår var en sådan dag, idag är en sådan dag, i morgon är öppen. Inga planer, inga vilda upptåg på schemat. Bara vila, bara morgontrötta ögon och kaffe. Men det är bara något jag hoppas på. Dagarna tenderar att göra sina egna planer. Jag bara hänger med. Vi följer efter timmarna som tickar. Från buss till buss.

A Malta bus
Image via Wikipedia

Jag är trött och Den Helande Maria är slut. Hennes dag har varit totalt för mycket. Läkarsamtal, bussar, en timma eller tolv hos min mor. För mycket, för fort och hon brakar samman. Jag önskar jag kunde göra något för att hennes tankar skulle bli vackra, ljusa, men ibland är man avväpnad. Får stå bredvid och försöka nå fram, försöka stödja, så gott det går.

Nu ska jag bara dricka lite kaffe, röka en cigarett. Sen är det sängen och sömnen som jag bjuder in till mig, till mitt inre.

I morgon är en ny dag.

 

Enhanced by Zemanta

Hits: 0