Kärleken bara är.

2011-09-20

13:49:21


Det borde vara enkelt. Lyckan borde vara lättare att vara i än det är. När jag är riktigt lycklig så tränger sig världen på som om man bjudit in den. Även fast man bara vill vara i sin lilla bubbla. Fan vet om det inte är så att världen står redo att slänga sig på dörren och spränga den så fort man mår lite bättre än bra. Människodjuret är inte till för att känna sig tillfreds börjar jag tro.

Så medan kärleken är ute med hunden så blir jag kvar i mina hostningars våld. Bröstet värker och huvudet är som en stor boll av onda gaser och trasiga celler. Öronen spränger och jag tror vid det här laget att det bara är vänster stortås nagelband som inte är sönder på mig. Huvudet har varit kass så länge att jag vant mig. Kroppen faller sakta isär varje sekund jag andas. I barndomen växte den och byggde upp sig. Nu är allt tvärtom.

Men, egenligen, har jag det fånigt bra. Kaffet är varmt, ciggen lindrar hostan (jag vet, men det funkar faktiskt så på mig. Jag som inte ens har skuggan av rökhosta).

Kärleken, kvinnan, hon som är 4 centimeter längre än mig, är ute i regnet. För vår skull gör hon mer än hon orkar. Jag måste rycka upp mig. Ta ansvar. Göra henne lugn och glad. Inte bara vara en jävla belastning som tynger ner.

Äh, jag tar en cigg till.

Träffar: 1

1 tanke på “Kärleken bara är.”

  1. Älskade, underbara du! Hur många gånger ska jag behöva säga det.. Du ÄR ingen belastning. Du gör mig lycklig! Du är den enda jag vill ha så sluta upp med dina tramserier :p
    Du är UNDERBAR!!! Jag älskar dig – så ska det förblir tills den dagen jag dör!

Kommentarer är stängda.