Klibb, klet och förvirring.

Även om jag försöker sätta mig på balkongen för att få lite frisk luft är allt klibbigt. Ingen riktig värme, inte heller kyligt. Vinden som sveper igenom håret ger ingen svalka, bara cementerar det kletiga, våta. Det är lika bra att sitta inomhus, så slipper jag bli irriterad över allt det smetiga.

Varje gång barnen har varit här en längre period är det så vansinnigt svårt att landa igen. Att vänja sig vid den tysta melodin av prat som sitter i väggarna. Helt utan röster att förhålla sig till. Inga ord inga samtal. Ingenting.

Den där välbekanta känslan av att vilja sova bort all tid i evigheter. Inte dö gudbevars. Men sova. Drömma och någon gång vakna och känna sig trött och tung i kroppen. Som det är nu så är jag lätt som luft, svettig och smutsig av ensamheten.

Det slår mig allt oftare att jag kanske börjar lämna tanken på ensamhet bakom mig men inte än har kommit ikapp. Därför lever jag i något sorts vakuum. Innan och efter på en och samma gång. Men det är väl bara att gilla läget, ta en kopp kaffe och läsa tidningen, önska att jag vore lite mindre svettig och någon gång kanske finna ro i att vara med andra människor.

Tankar som snurrar som jag nog lägger till ro för ett tag.

Allt jag ser utanför min balkong är resten av världen.

Träffar: 0

2 tankar på “Klibb, klet och förvirring.”

  1. Ha! Det hade jag inte ens tänkt på, men nog ligger det nära. Inte för inte att Walle Disney anses styra världen från sin frusna grav :-)

  2. "Allt som solen rör vid, är vårt kungarike."

    Kom bara att tänka på den meningen när jag såg vad du skrivit under bilden. Citat från lejonkungen, men det kanske du kände igen :)

Kommentarer är stängda.