Kommer min tro dö ut?

2012-01-22

00:30:35


Jag tror på en del saker.

Men ibland orkar man inte tro. Man vill veta. Jag vill vara säker på att det ska finnas möjligheter för mina barn och deras barn att leva goda liv, kanske trots att de inte alltid är högpresterande. Jag önskar att de ska få möjlighet att växa, finna sin plats på jorden, få alla de verktyg de behöver för att leva ett liv utan skam.

Image via Wikipedia

Men allt det där verkar försvinna, som sand genom mina händer. Jag ser mig omkring och det verkar som att alla tankar om godhet och stöd för även de svaga är någon som man ser ner på. Man fruktar det svaga i sig så mycket att man blir förblindad, människor vägrar se att även de kan falla, så de blir arroganta. De säger åt varandra att de där som faller får skylla sig själva.

Hey, jag vet. Jag är själv en av de som varit, är, vid livet för att andra människor visat godhet. Om det så är genom hjälp med ett paket kaffe när månaden tar slut långt efter pengarna. Eller de som betalade för min skolgång. Mina barns skolgång. För maten vi åt när vi hade rast, för lånen jag tog när jag läste på högskolan. För barnbidrag och bostadsbidrag och möjlighet att få åka buss till ett vettigt pris. En gång hjälpte vi varandra, vissa knorrade, ville inte vara med. Men ändå, de flesta av oss förstod att vi är människor av kött och blod.

Det känns inte som att det är så nu. Vi glömmer så lätt. Det känns bättre att prata om allt det man förlorar genom att hjälpas åt när man inte behöver stöd. Återigen, vi glömmer att vi en dag kanske själva behöver den där hjälpen.

Men vem är jag att prata. Jag är ju bara en av de där. En parasit har jag fått höra. En del har sagt att jag inte borde få leva. Kanske har de rätt. Jag vet inte, även om jag själv är rätt nöjd med att vara vid liv.

Det är bara så att idag känns allt det där hopplöst. Allt drar åt höger och den sida hjärtat sitter på är dömd att stanna i skuggan för en okänd tid framåt.

Men nog fan känns det hopplöst att de som ser ner på mig inte ser vad de får. Att de inte förstår att vi lever i en av världens bästa länder än så länge. Allt är inte bra, så klart. Det vore korkat att säga att det är det. Men mycket är något att förundras över. Det var inte alltid bättre förr. För ärligt talat är det aldrig bättre förr. Det är nutid, framtid och livet som är bättre. Om man vill.

Till och med myror, dessa små, små kryp, vet att man måste hjälpa varandra för att bygga en stack.

Men vi glömmer så lätt.

, Kommer min tro dö ut?, WoBWorld

Hits: 0

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: