Kroniskt. Ett inlägg utan bilder.

2012-03-29

20:34:26


Kronisk.

Jag har provat på det här nu. Jag är färdig med det. Bipolär typ II med blandepisoder var inte så spännande som man kunde tro. Inte på långa vägar faktiskt.  Så kan jag få gå vidare nu tack?

Kronisk. Obotlig, kan endast lindras.

Inget jag kan slingra mig ur. Hur jag än stampar med fötterna och ryar så bor det kvar i mig. Sjukdomen är en del av mig, det är bara att inse. Men jag vill inte.

 Världshälsoorganisationen (WHO) räknar bipolär sjukdom till en av de tio mest handikappande sjukdomarna.

Källa: Wikipedia.

Var det nödvändigt gud? Kunde jag inte fått något lättare att tampas med? Något som gick över med tiden, lite medicin och lite omtanke. Som jag trodde att allt skulle göra. Nu inser jag att det är kroniskt. Eller, det har jag väl vetat länge. Men det är nu jag förstår det. Varje dag i resten av mitt liv kommer jag behöva ta de där pillren jag äter, för att hålla näsan ovanför vattenytan. Kronisk.

Det är ju så lätt att glömma. Måste man göra något dag ut och dag in så blir det antingen till en automatisk vana, eller så glömmer man då och då. Det är ju bara det att om jag glömmer mina mediciner så blir hela livet knas i några dagar. Glömmer jag dem i några dagar blir någon vecka knas. Vad som händer om jag inte tar dem på någon vecka vågar jag inte ens tänka på. Kanske bli hela världen knas?

Kronisk. För alltid.

Jag är trött på det här nu. På att sitta och stirra på den lilla cirkeln där kameran ovanför datorns skärm bor. Jag låtsas titta på skärmen men mest tittar jag på den där lilla punkten. Tänker så lite som möjligt. Gömmer mig från livet. Jag är trött på det, det fyller mig med leda, ändå är det som att blicken är fastlimmad på den. Hela mitt inre skriker åt mig att jag måste röra mig, börja leva igen. Levande död. Det går över, jag vet. Men just nu är jag inne i en del av de som gör det kroniska spelet som är mina dagar på jorden.

Nä, det här har jag fått nog av.

Ny drink in tack hovmästaren och kan jag få träffa kocken så jag kan strypa fanskapet.

Träffar: 0