Kvällningen kommer över oss

Så blev det kväll igen då. Jag har börjat vänja mig vid stillheten här nere i mitt lilla träslott och är inte längre lika rädd för mörkret utanför fönstret. Jag sitter och har det rätt bra. Mätt är jag med. Fått dille på mackor i smörgåsgrillen så jag har väl fått i mig mer ost de senaste dagarna än man borde få i sig på en livstid. Men gott är det.


Av yrseln är det bara små spridda rester kvar. Bara om jag reser mig upp fort eller tittar åt sidan fort som det snurrar till.


Kvällen blev synnerligen trevlig då exfrun med de två små kom ner och höll mig sällskap lite. Sedan dess har vi även suttit och chattat lite på nätet. Vet inte, men jag mår bra av henne. Så är det bara. Det tråkiga i livet blir lite grällare, lite mer färgrikt. Det svarta som alltid bor i mitt bröst ljusnar till ett svagt grått som jag mycket väl kan leva med.


Hon hade haft det kul där hon var igår, vart det nu var, kan inte få in namnet i skallen. Omsvärvad var hon med. Det stack lite i svartsjuketarmen men jag vet ju att det inte längre är min roll att vara svartsjuk utan jag får vara glad för hennes skull.


I morgon skulle det visst regna på förmiddagen så då kanske jag får lite gjort här i stugan. Behöver diska, dammsuga och byta ut den vid detta laget smörgåssolkiga duken på bordet.


Men det är i morgon det. Nu ska jag bara njuta av stillheten här nere. När man väl vant sig vid det så är det underbart i sommarnatten.

Hits: 0

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: