Läkemedel, dålig minne och sorg.

 

13:41:45


Vet ni vad det värsta är?

Kanske tar jag i nu, jag vet inte. Men det som gör mig sorgsen och irriterad och rädd, det är att jag tappar orden. För det är så det har blivit. Biverkningarna av ett av läkemedel jag äter gör att jag är som i demensens spökrike. Mitt minne är så dåligt att jag skäms, jag kan inte prata, alla ord stakar sig, jag säger fel ord, som att kalla ett äpple för låda, en bil för sko. Jag hör själv hur fånigt det låter men kan ändå inte få fason på det jag ska säga.

images

Om och om igen får Den Helande Maria upprepa samma saker eftersom jag bara inte kan få in i min skalle vad hon menar eller berättar. Jag kan glömma bort att jag varit på möten eller i affären eller vad som helst egentligen. Det är bara borta, försvunnit och givetvis borde det sitta kvar i minnet att jag åkt buss in till stan för att handla och sedan hem igen efter att ha varit i affären. Men jag kan glömma av att jag ens varit utanför dörren.

Det får mig att tvivla på om det är värt det, är det värt att tappa minnet för att slipa bort allt det ojämna och svängande i mig. Men sen kommer jag till sans igen och inser att jag mår bättre nu och hanterar livet bättre än förr. Men …

Frustrationen allt det där innebär byggs upp i mig. Lite för varje minut, lite för varje timma. Fan jag kan knappt komma ihåg vad ordet är för det som jag skulle behöva göra, men så kommer jag på det, ordet är gråta.

 

2 tankar på “Läkemedel, dålig minne och sorg.”

  1. Nä det är så lugnt så. Jag tackar och bugarödmjukt, på riktigt alltså. Det är inte alla som tar sig tid och skicka iväg ett grattis. Jodå, dagen var jättebra faktiskt. Jag är inte så mycket för stora kalas eller balunser så vi skrotade mest omkring och det räcker för mig så länge jag får göra det med Maria. Barnen kommer lite senare i veckan eller nästa helg. Barn förresten, de är ju vuxna allihopa mer eller mindre. Kramar från oss!

  2. Hej!
    ett litet sent grattis!
    hoppas dagen din var fin med vårsol, bakelse och två ton kaffe!!!
    kramar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.