Långt från novemberregn

Jag har alltid hatat november. Ärlligt talat hatat. Den är nog det enda jag hatat i hela mitt liv, på riktigt. Blotta namnet har fyllt mig med obeskrivlig fasa. Det är månaden när jag funnit mig själv i en nedåtgående spiral, som en pilot i sitt flygplan och varandes utan fallskärm. Månaden jag dött varje år. Ruttnat och stinkit och varit tvungen att känna lukten ensam i mitt livs kista.

Men nu är november långt borta. För länge sedan flydd och om längre sedan kommen.

Därför sitter jag i april och lyssnar på när Steven Patrick sjunger om livet som föddes i just november. Jag sitter där och tänker på Mary Shelly och hennes saga som blev en mardröm. Om hur mitt liv är en saga som blev en mardröm som blev till en av de där drömmarna när man finner sig kunna flyga.

Nu är det april, snart ska jag manifestera att jag är född. Livet just nu är så långt från en mardöm man kan finna. Även om jag inte kan flyga. Än.

Sleep on and dream of love
Because it’s the closest you will
Get to love
Poor twisted child
So ugly, so ugly
The poor twisted child
Oh hug me, oh hug me
One November
Spawned a monster
In the shape of this child
Who later cried :

“But Jesus made me, so
Jesus save me from
pity, sympathy
And people discussing me
A frame of useless limbs
What can make good of
the bad that’s been done?”

And if the lights were out
Could you even bear
To kiss her full on the mouth
(Or anywhere?) ohh..no

Poor twisted child
So ugly, so ugly
Poor twisted child
Oh hug me, oh hug me
One November
Spawned a monster
In the shape of this child
Who must remain
A hostage to kindness
And the wheels underneath her
A hostage to the kindness
And the wheels underneath her
A symbol of where mad, mad lovers
Must pause and draw the line.

So sleep and dream of love
Cause it’s the closest
You will get to love ohh
Love
That November
Is a time
Which I must
Put out of my mind

Oh, one fine day
Let it be soon
She won’t be rich or beautiful
But she’ll be walking your streets
In the clothes that she went out
And chose for herself

Träffar: 0