Låt inte mig störa(s).

2012-02-23

15:34:15


Det är en sovdag.

En sådan jag vet att jag måste ta då och då, för att fungera som jag bör. Det är inte det att jag behöver sova hela dagen. Men den ska ändå gå i det försiktigas tema. Inga plötsliga rörelser, som om jag badar i ett hav fullt med hajar.

Namnet kommer från min barndom. Det var min mor eller far som brukade kalla en del dagar så. Oftast var det väl söndagar som blev sovdagar. Eller om det regnade sådär tröstlöst som det gör vissa dagar. De där dagarna brukade familjen göra så lite som möjligt. Jag själv brukade läsa Kalle Anka-pocket eller böcker. Låg på sängöverkastet och lät bli att tänka på något alls förutom den fängslande världen mellan de två pärmarna jag höll i mina händer.

Kalle Anka & C:o
Image via Wikipedia

Lugn puls. Inga rostiga och vassa kanter. Bara ligga i sängen och försöka lugna ner tempot inuti mig själv. Snubbla upp till köket och hämta lite kaffe, sätta mig i soffan vid datorn och slösurfa. Tillbaka till sängen. Ligga nära, nära hunden. Lyssna till kattens spinnande. Låta musiken spela lite tystare än vanligt.

Sådant gör mig gott, jag vet ju det. När motorn varvar upp men växellådan är sönder är det lätt att hela mitt inre skär. Därför släpper jag foten från gasen och kanske räddar jag mig själv då. Därute skiner solen som om den försöker kompensera gårdagens regn. Kanske borde jag vara ute och gå en lång, lång promenad med hunden. Men idag blir det ingen sådan. Det får bli i morgon i så fall. Tiden får bestämma för det mesta men nu tar jag kommandot. Styr den genom alla klippor och skär. Helar mig själv

Kaffet har hunnit bli kallt i muggen. Fast det gör ingenting. Tacksamheten över att det överhuvudtaget är något jag kan dricka är stor. Jag har råd, det är något att vara glad för, jag har råd att dricka kaffe. Det har inte längre blivit en självklarhet i livet, så jag dricker även ljummet eller kallt kaffe med glädje. Jag får påminna mig om sådant. Över de saker jag kan vara tacksamma över.

Mina kläder väntar på mig. Jag ska gå ut i vårvädret med hunden. Inte ta en lång promenad som sagt. Bara strosa omkring i kvarteret lite. Dra in doften av vår. För den är här nu tror jag.

Enhanced by Zemanta

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.