Låt barnen komma till oss

Söndag. Det betyder barninvasion. Slut med lugn och ro. Två tonåringar, en med vidhängande pojkvän, två småbarn och min yngsta son skall det vara när alla är inräknade. Fast det där med tonåringarna vet man ju aldrig. De kommer och går lite som de vill. Min yngsta son kommer bara för några timmar. Sedan åker han hem till sin ömma moder igen. Min dotter kommer inte förrän på fredag.

Så när man räknar på det så blir det väl bara de två yngsta som håller sig hemma. Men de två lever om för minst tolv så det räcker. Det är bara att spänna fast sig inför berg och dalbanan. För upp och ner kommer det att gå. Känslokasten är många och snabba för barn i 4-6 års åldern och det liksom smittar av sig till alla runt omkring.

Man hör sig tjata om samma saker i en hel vecka. ”Sluta klättra i sofforna”, ”sitt inte på bordet”, ”stäng av tvn om du inte ska titta på den”, ”lugna dej”, sluta gapa”, ”vem är det som spillt på golvet?”. Dag ut och dag in. Man blir som en tjatmaskin som tappat kontrollen. När jag var barn lovade jag mig själv att aldrig bli en sån tjatig eländig vuxen. Men det gick inte så bra. Fast jag lovade å andra sidan även att inte börja röka eller dricka sprit. Det gick inte det heller.

Tja, än så länge är det några timmar av lugn kvar. Så de får jag utnyttja väl. Njuta av stillheten och bara finnas till. För sen drar det igång.

2 tankar på “Låt barnen komma till oss”

  1. Tillägg:)
    Bor nästgårds;) Herrljunga om det är bekant? 55 år, kvinna, gift, sjukpensionär sen 4 år (stroke)

  2. KRAM
    Gillar din blogg jättemycket, läser ofta om dina tankar om livet!
    Ibland med ett igenkännande, ibland med en tår i ögat! Skriv på, du är en bra och modig bloggare!!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.