Letar efter något.

George Alfred Edwards
Image by Mr. Ducke via Flickr

Jag tappar allt hela tiden. Är det inte nycklar så är det favoriten mobilen. Plånbok, tändare, snusdosa, ciggpaket, nycklar igen. Glasögon (jag har tappat bort båda paren jag hade) eller boken jag för tillfället läser.

Är jag på resande fot blir det ännu värre. Biljetter, pass, kort till hotelldörren och ibland hela hotellet. Är det camping som gäller så kan jag gå och leta efter platsen där tältet står i evigheter, snubbla mellan uppställda husvagnar och på ut-spända tältsnören.

Inget minne. Inte ens för de allra viktigaste saker. Skriver jag upp det i kalendern så kan jag ge mig faen på att jag glömmer att titta i den. Hopplöst.

Jag kan inte heller förstå mig på manualer. Jag är tvungen att lära mig hur saker fungerar genom att pilla mig fram bland kaffekokare och dvd-spelare och mobiler. Att skruva ihop IKEA-möbler blir ett helvete, jag kan bara inte förstå mig på deras beskrivningar hur det ska utföras.

Allt det där trodde jag länge, ack så länge, berodde på att jag helt enkelt är slö och lite korkad. Nu vet jag ju en smula bättre. Jag är en enda virrevarra av bokstavskombinationer. Det är det som gör att jag inte kan beräkna tid eller komma ihåg vart nycklarna är. Så otroligt dumt att det skulle gå så många år innan jag förstod det.

Bara tankar medan jag ligger i sängen och svettas.

 

Liksom sned.

 

Träffar: 0