Licensierat gnäll om sömnbrist, hypomani och ryggvärk.

Jag är så trött, ändå kan jag inte sova.

Jag har suttit vid datorn, legat i soffan, legat i sängen, legat på golvet. Inget funkar. Jag är så trött att ögonen värker, ändå kan jag inte sova. Jag blir knäpp. Ska det behöva vara såhär? Antingen sover jag 18 timmar på raken, eller så är jag vaken i tre dygn. Vart är det hälsosamma mellanläget? Jag vet inte, på allvar, jag vet inte längre.

Jag har bara skitmediciner för att sova på. Sådana som råkar ha som biverkan att man blir trött men egentligen är till för annat. Men inget som biter när det är såhär. Ska jag ta tillräckligt av dem så blir jag totalt kanackas, som om jag vore full som en medelålders man som står vid grillen i trädgården en junidag mitt i semestern och dricker öl medan köttet bränns vid.

Ok, det var en vansinnigt dålig jämförelse, men vad begär ni av en som inte sovit sedan Gustaf Wasa åkte skidor. Tankarna blir tröga och sega. Som gegga. Hela själen ropar efter sömn men kroppen hänger inte med på det loppet. Kroppen köper helt enkelt inte läget, för varför sova när man kan sitta med rullande tankar istället?

snurrig

Dessutom, vilket faktiskt är allvarligare, jag har så jävla ont i ryggen, det är väl ryggskott kan jag tro, det är en smärta jag inte känt förut. tandvärk är värre, det kan lova, jag har haft min beskärda del av det, men sen kommer den här värken jag har i ryggen.

Och ja (man får faktiskt börja en mening med “och” nu för tiden) jag vet, så väl, att en kvinna som föder barn skulle skratta åt att min ryggvärk. Så klart, jag har sett tre barn födas till denna värld och jag måste säga att skulle jag behöva föda barn hade jag bett om ett nackskott först. Men det är en helt annan historia. Jag vet bara att jag har satans ont i ryggen.

Nu har jag pumpat mig full med värktabletter, de som jag har haft liggande i sin lilla ask sedan säkert 15 år och som jag bara tar till när det är som värst med värken i nacken och ryggen, så det värsta har lagt sig lite, men det blir istället en molande värk som ligger i bakgrunden hela tiden.

Fan. Säger bara fan. Sömnbrist, hypomani (jag är redigt sugen på att börja städa kan jag berätta, få dundra loss med trasor och dammsugare, men det matar ju bara på manin) och ryggvärk från helvetet, eller i alla fall från medelålderns viskning om att jag snart, allt för snart, är 50 och sen går det förbannat snabbt till 90 och en är det slut. Det är väl det som värken vill berätta. Men fuck den storyn. 

Nä, nu ska jag knata in i duschen, försöka mjuka upp ryggen och passa på att bli ren och väldoftande för min vackra, kloka, modiga och starka hustru.

Men fan vad trött jag är.

Träffar: 0

4 tankar på “Licensierat gnäll om sömnbrist, hypomani och ryggvärk.”

  1. Ja man står fan inte högt på samhällstegen, det ska gudarna veta. Ja det är helt hopplöst att inte ens få en enda liten jävla Imovane, ett läkemedel jag åt till och från i 10 år utan att ha några som helst problem med att sluta med mellan varven när jag inte behövde dem. Men, nu är det lögn i helvete att ens våga fråga.

  2. Ja, det är väl som en del säger ang rätt till vård/bra vård: lägst ner narkomaner, sedan alkoholister, sen rökare och överviktiga. Tycker din läkare det är bättre att du går in i en ren mani? Usch man blir mörkrädd för hur det fungerar. Vad fan gör det om du får 20 Imovane utskrivet? Du om någon har väl behov just nu. Nä det ska f-n bli sjuk i detta land!

  3. Nä att få en vettig sömnmedicin är hopplöst om man är missbrukare, oavsett vad man torskat dit på. Jag åt Imovane från och till i 12 år innan de helt plötsligt kom på att jag "kunde bli beroende" men va fan, jag hade tagit dem när jag kände att jag behövde dem och struntade i dem om jag var naturligt trött. Inga problem liksom. Men nu är det hopplöst, har tagit upp det med varenda läkare men de vägrar. Imovane, som är den enda medicinen som jag verkligen vet kan få mig att varva ner tillräckligt för att kunna somna, är "rödlistad" på beroendeenheten. Så det är kört. Tyvärr :-(

    Det där med ryggen lät intressant, den ska jag leta upp med en gång för det här är ju överjävligt. Fasen, jag märker att gubbåldern närmar sig. De säger väl att 40 år är slutet på ungdomen och 50 början på ålderdomen. Eller hur det nu var. Skit samma, ont i ryggen har jag i alla fall. Tur man har en blogg att kunna gnälla i :-)

  4. För j-ligt att du inte kan få något som du kan sova på. Ring o tjata på din läkare, jag menar de vet ju hur viktig sömnen är under hypomani. Borde ju vara prio ett, och för en kortare perioden är det ju ingen fara med "riktiga" sömntabletter. Ang ryggen, finns ett kanonbra tips på YouTube där en svensk kiropraktor (tror jag) visar en kort övning som har hjälp massor med ryggproblem. Allstå akuta sådana. Kommer tyvärr inte ihåg vad han heter men googla så kanske Du hittar det. Blev själv hjälpt av det när min rygg höll på att knäcka mig.

Kommentarer är stängda.