Lite kokain någon?

Concerta in my blood.

Jag har ju börjat med min nya medicinering med Concerta, mot ADHD. Jag tror mig märka en skillnad, men det kan ju lika gärna vara inbillning, dosen är så låg än. Fast ändå, hur inbillar man sig själv att man kan koncentrera sig på saker och ting helt plötsligt? Den där lilla motorn jag har i bröstet viner lite långsamare känns det som. Faen vet.

Det har ju blivit några diagnoser med åren. Paniksyndrom, GAD, depression, ångest, agorafobi, klaustrofobi, social fobi Bipolär typ II med blandepisoder och nu då ADHD.  Jag hör ju vad folk säger, att ADHD är en modediagnos och att det räcker med att gå till vårdcentralen för att få diagnosen. Men det stämmer föga med hur det är.

Det är utredningar till förbannelse innan man får den där stämpeln på sig. Innan dess är man bara ouppmärskam och ohyffsad och nervöst lagd sägs det. Nu vet jag ju vad det beror på och kan börja leva utefter det, bland annat då med medicinering.

ADHD-ADD-Medicin-CONCERTA-54-Mg-403x537-custom

Men visst oroar det mig lite, alla medikamenter jag tar varje dag. Det är 10 olika preparat om jag inte har helt fel. Bara för att sova på natten tar jag 5 olika mediciner. Alla relativt svaga ensamma, men tillsammans potenta nog för att däcka även en snurrpelle som mig.

Jag kan roa mig själv med att fundera på hur jag mått om jag inte tagit alla de där tabletterna. Sen kommer jag ju på, att jag redan vet det. För som jag mådde innan jag började med dem vill jag aldrig mera må. Det var ett helvete faktiskt. Livet var en enda stor kamp att utkämpa. Eller så var jag uppe i himlen och snurrade i en hypomani.

Nä, nu ska jag ta min medicin.

Hits: 0

3 tankar på “Lite kokain någon?”

  1. Ja den här gången tror jag, precis som inför Lamotriginet, att det är rätt medecinegingen är bra för mig. Hitta rätt liksom.

  2. vilken välsignelse att kunna koncentrera sig!
    kan man säga grattis när det gäller medicin? hehe

Kommentarer är stängda.