Livet genom en pillerburk.

Jag är verkligen i behov av Antabus.

Utan det läkemedlet hade jag grottat ner mig i missbruk igen. Jag letar på nätet efter hur snabbt man kan börja dricka efter att man tagit det. De är när jag gör det som det slår mig. Jag tänker inte förlora kampen mot monstret och Antabus är min rustning och mitt sköld. Mina ord är min värja och människorna runt mig är min häst.

Jag har använt pillret tidigare. Men då har det varit för att andra tjatat på mig och sådant går bara inte, det fungera helt enkelt inte då. Nykterhet måste komma inifrån, man måste vilja bli nykter för sin egen skull.

Jag ska inte förlora kampen. Jag mässar det där medan jag yrar runt i lägenheten medan suget är enormt och det verkar som om det stannar kvar i en evighet. Jag mässar min lilla remsa gång på gång men det är som om det gått troll i hela saken nu.

För min egen skull.

 Jag vill bara dricka och inga vettiga och förnuftiga ord kan kyla av det hela, Så Antabus behövs. För dig som inte vet så mycket om läkemedlet så jag jag berätta att det är en tablett som man rör ut i lite vatten och sedan dricker man det vattnet.

Antabus, en av alla kryckor jag nu har att luta mig mot.
Antabus, en av alla kryckor jag nu har att luta mig mot.

 

Effekter går ut på att man mår förfärligt dåligt av dricka alkohol efter att ha tagit tabletten. Det händer ju att människor dör av det och dö vill jag inte göra. Men så länge jag tar den, måndag och fredag så vet ju både jag, sjukvården och viktigaste, mina vänner och familj att jag helt enkelt inte kan dricka alkohol. Då kanske de kan slappna av lite. Det sägs att man kan “dricka igenom” Antabus, alltså att man helt enkelt dricker tills effekten inte känns längre. Men vad är nyttan och nöjet med en sådan fylla? Verkar bara dumt kan jag tycka.

Men för mig väntar en annan väg och jag hoppas att Antabus skall vara en bra hjälp på den vägen.

Jag hoppas det.


 

Här kan du läsa mer om Antabus.

Träffar: 5