Luft i skallen.

Woodcraft forest
Image by kajvin via Flickr

Idag känns livet lite som en cover. En taskig replika av min tillvaro, en kopia på ett riktigt liv. Jag lallar omkring i morgonrock och försöker tänka bort huvudvärken och febern, drar i mig Otrivin menthol, som förövrigt löser upp delar av hjärnan förutom allt som finns i näsan. Det blir som en explosion i skallen. Som att snorta Vicks.

Kroppen är behagligt avslappnad efter en natts väldigt tung sömn, ett resultat av att jag fick mina sömntabletter igår. Det var lite som att en veckas dålig sömn skulle tas igen på en och samma natt. Men som vanligt när jag sovit för länge så grumlades lyckan av en massa mardrömmar. Men det var det värt.

Idag försöker jag finna meningen med meningen med att vakna i morse. Det går sådär. Det känns med som att jag vill somna igen, sova bort förkylningen och vakna pigg och kaffesugen på tisdag eller något liknande.

Jag märker att jag gnäller. Men som jag säger, min blogg, mina regler. Här ger jag mig själv rätten att vara precis så trött och sur jag själv vill. Den som tycker det blir dystert får väl läsa en blogg där personen som skriver aldrig är förkyld, aldrig trött och som byter kläder varje timma. Här byts det då faen inga kläder idag inte. Jag tänker smyga omkring i mjuka byxor och en hoodtröja hela dagen, ivrig nysande och hostande och bitter på livet och universum och att jag inte har mjölk till kaffet hemma.

Det blir en dag på soffan. Denna underbara soffan som jag fick av mina goda vänner Sami och Åsa för ungefär ett år sedan. Innan det satt jag rakt upp på en clubfåtölj från IKEA vid ett glasbord jag fick när jag fyllde 30. Nu har jag min underbara soffa som liksom inbjuder till att ligga och pilla sig själv i naveln, bredvid hunden som snarkar och nedanför katten som ligger på ryggstödet och spinner.

Jag ska ta korta promenader med hunden, njuta av den vårvarma regndagen. Stå i skogen och dra ett bloss medan jycken springer omkring som jagad av elden och sin egna rastlöshet.

I morgon kommer kanske mina söner hit. Den yngsta ska ta med en dambekant. Då ska jag vara nystruken och nyrakad och fräsch. Men idag ska jag vara unken och behövande och ynklig. Det är ingen som lider av det i alla fall. Här är det tomt och tyst och underbart. Jag gillar ensamheten. Jag behöver ensamheten. Den läker och helar och gör mig glad och fri.

Jag är en socialt bländande ensamvarg. Funkar väldigt bra i grupp men trivs bäst i ensamhet. Det enda kräver det andra liksom. Men bäst mår jag i ett par. Att vara med någon som tycker om att vara med en är underskattat. Fast eftersom ingen står ut med mig och jag inte står ut med någon så är ensamheten det som ger mest.

Som vanligt blir det nu cigg och kaffe. Sedan ut.

 

Suddigt glad idag.

 

 

Träffar: 0

2 tankar på “Luft i skallen.”

 1. Jo jag har nog styrt min dag i rätt läge :-) Finns det något som heter underväxel så går den här i dens tecken. Den enorma tröttheten är nog en del av livet börjar jag tro. För en del större, för en del mindre. För att inte tala om hur det går upp och ner med det där. Rena rama Liseberg, där jag förövrigt brukar åka Tyrolen så ofta jag kan :-) Lagom resa liksom. Helt vid bordet längst in till höger. Där har man koll minsann. Vad nu det har att göra med min blogg.

  Tack för att du uppskattar utseendet. Jag är tämligen nöjd själv. Blev för en gångs skull lite som jag ville.

  Några solskenshistorier blir det nog inte, inte så många i alla fall, även om min sol liksom verkar dyka upp lite oftare nu för tiden. Det är väl sommartid i mitt liv eller nått.

  Krämer och smink är säkerligen trivsamt. Om man krämar och sminkar sig alltså :-)

  Tack och det samma önskar vi er :-)

 2. Tycker det låter som en helt rätt strategi en dag som denna!

  Själv har jag återigen hamnat i det stora trötthetshålet kryddad med sådär lagom mkt ångest som gör att man aldrig vill gå upp ur sängen…..men idag känns det faktiskt lite bättre och jag käner redan nu att jag faktiskt kommer orka utnyttja den där tvättiden jag satt upp i eftermiddag.

  Jag måste säga att jag tycker din nya sida är GRYMT snygg, kommer hänga här betydligt mer framöver än vad jag gjort det senaste året……..känner att det liksom är dags att ta del av andra liv igen, och börjar du skriva om hur solen jämt skiner och allt är på topp för jämnan och vi kommer få se timmans outfit så är det ett LÖFTE att jag kommer sluta läsa din blogg…..JAG däremot tänkte försöka föra in lite mer krämer och smink i min blogg haha ;)

  Krya på dig vännen, och ha nu en riktigt mysigt sunkig lördag på soffan med Chips och Dipp, det är ni värda!!

Kommentarer är stängda.