Mad Dogs & Englishmen.

Kanske är jag konstig.

Det är varmt ute, 30 grader celcius. Asfalten darrar, skogen slokar och jag sitter inne. Det verkar som att hela världen är på någon strand, har det gott i solen och kopplar av. Jag avstår. Det är för varmt. Jag älskar sommaren, jag älskar värme. Men jag behöver inte vara i den stekande solen för det. 

På balkongen surrar trötta getingar. Dagens tidning ligger på bordet och askfatet blir varmt som en ugn. Så jag går in, sätter mig i soffan, njuter av svalkan framför bordsfläkten.

Dåligt samvete hemsöker mig. För jag är ju så knepig som inte pressar i värmen. Men jag har någon mörk person, en resande eller knalle kanske,  bakåt i släktträdet. Jag är kort, 173 cm, mörkhårig och blir solbränd även om jag sitter i skuggan. De senaste dagarna har jag suttit på balkongen under markisen men ändå är mina armar och mitt ansikte solbränt.

Det är helt ok. Jag kan ljuga om att jag varit som alla andra och varit i solen. Men det är för varmt för mig och även om jag får dåligt samvete, man borde ju vara ute under solen och på stranden så sitter jag inne med gardinerna fördragna och med fläkten på full fart. Vem fan vill brinna upp liksom.

Mad Dogs & Englishmen, det är de som är ute under solen mitt på dagen sägs det. Det och svenskar som går i mörkret resten av året. November kommer snart och jag borde samla på mig så mycket sol som möjligt sägs det. “Inte ska du sitta inne när det är så fint väder”.

vatten

Jo säger jag. Fan, jag gör väl som jag vill. Som alltid. Lite tvärt om det andra gör. Inte för att jag kan utan för att jag måste, det ligger i min natur. Min älskade fru är likadan. Vi går på tvärs genom livet. Vägrar titta på den där filmen som så många ser, vägrar lyssna på musiken som säljer mest. Dumt? Jo, troligen, men det är sådana vi är.

En del tror jag föraktar dem, tror att jag tycker jag är finare som hela tiden stretar åt andra hållet. Men jag tror inte det är så. Jag hoppas att det inte är så. Jag vill inte förakta någon förutom de som väljer SD i valen och egentligen borde jag väl inte göra det ens. De är tänkande varelser de med, det är bara jag som tycker de är svagsinta dårar. De avskyr främlingar, jag ogillar dem i sin tur.

Nä, det där var för svårt att förklara en vacker sommardag. Jag nöjer mig med att sitta på soffan eller stolen på balkongen.

Det är ju sommar för guds skull.

Träffar: 0