Make the world go away.

Helstressad.

Det är svårt att förklara hur man kan vara stressad av att göra ingenting. Men ibland är det som att den liksom ackumuleras i mig, byggs på tills det bara räcker med att en fluga landar på ett grässtrå någon kilometer bort för att jag ska hoppa högt.

Jag vet vad det är som gör att jag känner mig så, det är inte så svårt att förstå. Tandvärk, huvudvärk, pengar och hyra och el och mat och glödlampor som behöver köpas. Allt som har med de silverklingande mynten och dess frånvaro i vårt hem gör mig till en liten dynamit redo att explodera rakt i ansiktet på mig själv.

Jag sa ju att det är svårt att beskriva.

Allt som jag hör och ser kan få mig att drabbas av hjärtklappning på tre röda sekunder. Det kan vara något roligt jag tänker på som får bröstet att explodera, eller något sorgligt jag läser om i tidningen. Effekten blir densamma. Hjärtklappning och svettningar och ångest.

Det är som sagt inte lätt att beskriva, för det låter ju så fånigt. “Jo, jag blir stressad av att knyta skorna” liksom.

Så jag sluter mig, försöker att inte tänka, inte se. Bara höra musiken och känna smaken av kaffet. Röka en av de cigg morsan stuckit till oss och gå väldigt försiktigt över den is som det känns som att jag går på. Nattgammal.

Går hunden förbi mig blir jag med en gång smått hysterisk eftersom jag vet att hon kanske vill ha uppmärksamhet. Jag fixar inte det nu, vill jag ropa. Men att ropa klockan halv elva på en lördagsförmiddag verkar ju heltossigt. Så jag är tyst.

Äh, fan. Det här är ju hopplöst för tillfället.


 

httpv://youtu.be/tC-Q8-i-7hA


Make the world go away
Get it off my shoulder
Say the things we used to say
And make the world, make it go away

Do you remember when you loved me
Before the world took you away
Well if you do, then forgive me
And make the world, make it go away

Make the world go away
Get it off my shoulder
Say the things we used to say
And make the world, make it go away

Now I’m sorry if I hurt you
Let me make it up to you day by day
And if you will please forgive me
And make the world, make it go away

Make the world go away
Get it off my shoulder
Say the things we used to say
And make the world, make it go away

Hits: 0