Mardrömmar och läkemedel och biverkningar.

Jag blir så förbannat besviken på mig själv, förtvivlad över den jag är för tillfället. Lamotriginet, ett av de läkemedlen jag har mot det bipolära, gör mig dum. Det sänker mitt IQ ner till en träskpaddas nivå. Jag stammar, mumlar, letar efter rätt ord men talar ändå trasigt, eller fel. En vägg kan bli: en sådan där ställare. Så fel blir det när jag försöker prata och när jag tänker är det som att gå i gyttja. Det är en bra förklaring, att gå i gyttja och dessutom försöka finna rätt dörrar och vägar i evinnerliga korridorer och rum och källare.

Jag blir så trött och besviken. Jag säger inte att jag är något geni i vanliga fall heller. Men inte fan är jag dum heller. Lagom smart kan jag tro. Men det spelar ingen roll, för Lamotriginet sänker mig totalt.

letar

Det sägs vara en vanlig biverkan av det där. När jag läser om eländet eller diskuterar det hela på olika forum så är det väldigt många som säger samma sak och att de skyr läkemedlet som pesten. Jag brukar aldrig få biverkningar och jag måste nästan alltid ha maxdoser av mina mediciner för att de ska funka som det ska. Det har visst något med levern att göra bland annat. Inte vet jag. Men nu är det helt låst i min skalle.

Det går inte att sticka under stol med att medicinen förändrat mitt liv totalt. För mitt i alla biverkningar så har ju de värsta svängningarna och ångesten som följer på dem försvunnit. Så den funkar som den ska. Men den gör mig dum och ärligt talat, ibland väcker det tankar på att ta livet av mig.

Missförstå mig inte nu, jag är inte sugen på att göra slut på mitt liv. Inte längre. Men jag bara måste byta medicin, för det här orkar jag ärligt talat inte med. Det är bara för mycket, som att leva under en kvävande filt där all tid går åt till att leta efter saker, prata fel, inte orkar skriva eftersom det tar sådan kraft att skriva rätt. Bloggen ligger i träda just därför. Jag orkar bara inte försöka få ut rätt ord, jag måste läsa om texterna tusen gånger och redigera för att det ska bli som jag vill det ska bli. Jag har aldrig haft det problemet förr. Eller, kanske skulle jag redigerat mina inlägg redan då. Men jag tror att det blev hyggligt då.

Så bort, bort, bort Lamotrigin. Sluta väcka min olust för att leva.

Hits: 0

4 tankar på “Mardrömmar och läkemedel och biverkningar.”

  1. Jo det är väl tänkt så, men först måste jag visst göra ADHD.utredningen först, för att se om det krävs medicin för det med. En enda röra av piller till slut.

Kommentarer är stängda.