Med rätt att vara stolt!

Man får väl inte vara mallig.

Men det är jag ändå. Det första tecknet jag själv märkte av, då för 10 år sedan, på att något var fel i mig var att jag inte vågade agera när något akut hände på jobbet. Alla förutsatte att det var jag som skulle styra upp en akut situation men jag vågade inte, jag fick ångest och ville bara springa därifrån.

Jag är inte sådan längre. När något händer så tar jag tag i situationen. Jag tittar inte längre bort, jag är inte längre rädd. Det gör mig glad. Det gör mig stolt. Det gör att jag växer som människa och tro mig, det behöver jag.

Häromdagen, för någon vecka sedan, såg jag och min älskade hustru att det satt en man på en bänk mitt i stan, han satt med huvudet bakåt, så långt ett tungt huvud kan vara, mitt i kylan. Vi gjorde något, vi gick fram till honom, kollade av situationen och vi började försöka få kontakt med den näst intill medvetslösa mannen.

Jag går inte in på detaljer, jag behöver inte berätta allt vi gjorde. Men jag vill bara skryta lite, för jag är stolt över att vi inte bara gick förbi som alla andra gjorde. En del tittade bort, en del tittade med avsmak på mannen. Det gjorde inte vi. Jag är glad, jag är stolt och jag är mallig för det där.

Återigen har jag blivit en person som agerar, som tar tag i situationer. Jag är det jag borde vara, det jag var en gång, en människa som gör något för att förbättra världen och andra människor.

Han kallade oss hjältar och ta mig fan om vi inte var det.

Det var väl bara det jag ville säga. Vill du läsa om det så gå in på den här sidan. 

10629368_10152585996069580_3399241795659594133_o (1)

 

Träffar: 0