Medan brödet jäser.

Jag blev hungrig tidigare än planerat.

Så jag bakar bröd. Börjar få in snitsen. De blir inte lika goda som Den Helande Marias, men de funkar att äta. Egentligen är det ju inte så jäkla svårt. Bara att läsa receptet och sedan göra precis det som står där. Men man kan misslyckas även om man följer manualen, det har jag lärt mig av livet.

Nu sitter jag hungrig och väntar. Det är inte mycket annat jag kan göra. Senare ska jag hämta mediciner på Beroende mott. Men inte än, jag måste äta först. Anledningen till att jag måste dit för att hämta tabletterna är att läkaren har fipplat till det med recepten.

 

Jag ska börja med ApoDos, alltså färdigförpackade mediciner. Man får en rulle med tabletter varannan vecka, sedan är det bara att riva av rätt medicinpåse på rätt tid. Tanken är att jag ska slippa jaga nya recept hela tiden.

apodos-undersida

Men jag tvivlar på att det kommer funka som det ska. Det brukar alltid vara problem med det där har jag lärt mig genom jobbet. Det har ju redan börjat som en enda sörja, jag kan inte hämta ut första rullen före 17/9 och under den tiden måste jag alltså hämta mediciner på mottagningen om inte läkaren lyckas skriva en ny ordination. Håhåjaja, vad ska man inte vara med om.

Morgonpromenaden med jycken blev av det svettigare slaget. Jag hade tagit på mig jackan eftersom jag fick för mig att det är kyligt ute, men tji fick jag. Det var en höstgassande sol som jag mötte när vi kom ut. Men under själva promenaden gick jag och funderade på det där avslappnade sättet man gör när det går en jycke bredvid som ivrigt och nyfiket ska lukta på varje millimeter av markyta.

Jag vet inte riktigt varför jag berättar allt det här. För att ha något att göra kan jag tro. Medan brödet jäser. Dessutom, det här ger mig ju en anledning till att inte smita in i min lilla skrivkammare för att fortsätta på den där boken som aldrig tycks visa sig.

Inget är vad man tror det är, men brödet jäser ändå.

 

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.