Medan hon sover.

2011-09-22

08:34:59

 


 

Jag är frisk. Jag har sonat. Hostan ligger kvar, men den är stukad och ledsen och på väg åt det håll den kom ifrån. Bort från mig, från oss. Den helande Maria ligger och sover. Hon behöver det. Idag är det min tur att stå för energin. Jag är redo nu. Att vakna utan att hosta ihjäl sig gör sådant med människan.

Jag är människa.

Tom Petty sjunger i mina högtalare. Han sjunger om att falla fritt. Det roar mig, gör mig glad. Pigg och glad.

Igår var ingen bra dag. Både jag och Maria var på vårt lednaste humör. Irritation och rädsla låg som tjock rök i lägenheten. Vi höll oss på  var sin sida av världen. Men på kvällen delade vi kramar med varandra. Log och skrattade. Älskade varandra såsom par plägar göra när de är i fas. Vi är det för det mesta, men ibland brister tålamod och trygghet.

Idag ska jag göra henne trygg. Vara där för henne, på samma sätt som hon varit här för mig de sista veckorna. Vara en krycka.

Ute stiger solen allt högre, skapar dimma på Viskan. Värme möter kyla. Jag är i mitten, lagom varm, lagom glad. Lagom av allt. Inte för mycket, inte för lite. Bara glad och tacksam över de gåvor livet givit mig. Tacksam över att leva.

Det är dags för det nu. Inga skuggor, ingen svärta, inga tankar som är tomma som såpbubblor.

Låt dagen börja.

Enhanced by Zemanta

Hits: 0

2 tankar på “Medan hon sover.”

  1. Då var det avklarat, den första dippen – första riktiga fallet, men vi klarade det.
    Det känns bättre att veta att det första är klart nu, så vet vi att vi fixar det i framtiden – framtiden är vår! Det är du & jag!

    Nästa gång denna dipp kommer så får vi se till att jag har fler mattor att handtvätta ;-)

    Jag älskar dig till tidens slut

Kommentarer är stängda.