Medan solen stiger.

Jag vaknar oftast tidigt nuförtiden.

Förr kunde jag sova bort morgnar och förmiddagar, ställa hjärnan på snooze, för att samla mod inför dagen. Det gör sig inte längre, försöker jag sova ut så tar mardrömmar och ångest tag i mig, skakar om mig och jag vaknar med ett skri inuti skallen.

När jag vaknade idag var det som det brukar vara i dessa dagar. Jag vaknar, går upp ur sängen och börjar dagen, från noll till hundra på en sekund. Jag tror inte att människor som känner mig från förr skulle förstå att det verkligen är jag som det handlar om. Då för längesedan var varje morgon min fiende, nu har de blivit min vän. Det är bättre att vakna tidigt och gå till sängs tidigt. Jag tycker jag får ut mer av dagen då.

images

Så medan solen gått upp över skogslinjen så har jag tittat lite på en film (“The Ghost Writer”, helt klart värd att ses) och bara låtit dagen få ett allt starkare grepp om mig. Lekt in dagen. Jag funderar på att räta upp markisen på balkongen, den hänger någon centimeter ojämnt och det retar mig. Det är så dagen får börja.

Klockan 11 är det dags för terapi, 17:00 styrelsemöte med Balans Borås Sjuhärad och 18:00 medlemsmöte med den samma. På en och samma dag händer allt samtidigt. Men det är ok. I morgon kan jag ta igen mig igen och det kommer behövas. Jag är inte stark nog för sådana här dagar annat än då och då.

Men jag märker att jag redan är framme vid kvällen i tanken och då blir allt bara jobbigare.

Så, dags att sluta tänka och börja göra.

Träffar: 0