Men du sover ju bara?

Du vet det där med att inte kunna sova. Prova att sova två timmar per dygn i en vecka och säg sedan hur du mår. Prova två veckor. Prova tre. Man hinner tänka en massa tankar. En massa skrot som kommer till ytan. Varför man inte fick den där kälken man ville ha när man fyllde sju. varför man inte blev nått annat. Än det man är.

Tankar som man inte trodde var möjliga. Sen kommer man ur det hela och vill bara sova. Där är jag nu. Då vill man inte tänka på något, men tankarna jobbar sig igenom det lilla skýdd man har de få timmar man är vaken. Resten av tiden så jagas man av maror. Mardrömmar. I tolv timmar. Man vill ringa nån, prata med nån. Men ingen förstår. Ingen kan veta. Hur det är.

“Du sover ju bara” får man höra. Men…. jag sover ju aldrig vill man svara. Men hur ska nån förstå?

Hits: 0

1 tanke på “Men du sover ju bara?”

  1. Jag tror…
    …att jag kan ana hur du mår med din sömnbrist men jag säger mig inte veta. Led själv av det när jag hade nattjänst för många år sedan. Var tvungen att ta det jobbet för att inte mista a-kassan. Under de 9 månader som jag jobbade natt innan jag fick dagtjänst som jag i genomsnitt 3-4 timmar per dygn även de dygn jag var ledig. Man blir som en zombie och jag var ytterst nära den berömda väggen om jag rent utav inte hade handen på den redan. Vad jag är glad och stolt över att du tog mod till dig och ringde de där samtalen! Man kan tro att det inte ska vara någon svårighet men även det kan ju vara jättejobbigt när man inte mår bra. Jag säger som jag brukar göra till mina kompisar: Stå på dig, annars står någon annan på dig! Kramar!

Kommentarer är stängda.