Metrosexuell? Jag? Jodå.

Han kallade mig bög.

Jag åkte buss häromsistens, jag vet inte om jag berättat det tidigare, men då gör jag det en gång till då. Jag hade min nya fina neongröna mössa på mig. En av få mössor jag tycker passar mig, jag har ett sådant äggformat huvud att det mesta jag sätter på skulten blir fel. Men den här mössan sitter klockrent.

Jag satt i godan ro och lyssnade på musik när jag helt plötsligt fick tre rejäla slag i bakhuvudet. (Jo, jag vet, en del har bara väntat på en sådan fest). Givetvis blev jag en smula groggy, men jag uppfattade i alla fall att det var ett av de kända fyllona här ute ( en före detta kollega kan man säga) som tagit den, rusat (ragglat) längst bak i bussen som en jävla unge.

Där satt han och skrålade. Bredvid honom satt en skräcklagen ung tjej som satt fastklämd i sätet längst mot fönstret.   Det enda hon sade var “jag måste gå av, jag måste gå av” gång  på gång. Hon var nog rätt nära att börja gråta. För vem vill ha en knallfull karl som luktar piss och öl bredvid sig.

Nå, jag gick efter, bad honom att med en gång släppa ut tjejen och sedan ge mig tillbaka min jävla mössa. Han vägrade göra varken det ena eller andra och tjejen klättrade över sätet framför henne och sprang framåt i bussen. Nå, då kvarstod mitt krav på att lämna tillbaka min mössa.

Det kanske låter som en lugn liten fest, men nu var jag arg på riktigt och slet tillbaka min mössa och bad honom att dra åt helvete. Han försökte resa sig men jag föste ner honom igen, sade åt honom att sitta kvar för annars blev jag arg(are) på honom.

Så där satt han. Men han smög sig fram. Säte för säte. Som om jag inte märkte det. Sen gick han förbi och försökte slå mig igen men det var rätt lätt att ducka undan. Han var ju ändå totalt jävla snorfull. Sen satte han sig i sätet framför mig och kastade en massa hot om att slå ihjäl mig.

Eftersom han som sagt är lite känd så visste jag ju vart han skulle av, så jag påminde honom om det, bad honom hålla käften och när han fortsatte tjattra sina dödshot så sade jag att det var dags att gå av, att han skulle gå hem till sin mamma (han bor tillsammans med henne) och sova ruset av sig. Det tog skruv för han blev lite tystare i alla fall.

Men när han skulle gå av vände han sig mot mig och fortsatte tjattra så då slängde jag ur mig att hans mamma måste skämmas över han. Han tittade på mig när dörrarna gick upp och slängde sedan ur sig vad han nog själv tyckte var den värsta förolämpning han kunde tänka sig.

Bög.

Sen gick han av. Nå, vad tycker jag då om att kallas bög. Precis ingenting. Jag förstår inte varför det skulle göra mig till en sämre människa om jag skulle vara bög.

Men just bög var kanske att ta i. Men jag har kvinnliga drag helt klart. OM det med det menas att jag är fåfäng, bryr mig om kläder och accessoarer, ordning och reda, svaghet för vackra saker och inte är rädd för att jag har både manliga och kvinnliga sidor.

Så hans förolämpning blev väl rätt uddlös eftersom jag inte förstår vad det skulle vara för problem om jag varit bög eller svart eller grön.

Men det är ju bara mina tankar kring det hela.

Fast nästa gång jag ser honom när han är nykter, han är ju det ibland på bussen in till stan, då är han väldigt liten på jorden. Då ska jag tala lite allvar med honom. Tro inget annat.

Träffar: 0

2 tankar på “Metrosexuell? Jag? Jodå.”

  1. Nä honom har jag sorterat under "kommer göra något åt det-mappen". Jo, mössor och jag verkar vara som olja och vatten :-)

  2. Bra att du inte glömmer och släpper honom! Att ge sig på en människa så som han gjorde är inte okej – aldrig någonsin! Lika lite som det var okej när du var liten och killen tog dina blåa mössa och kissade i den.
    Det är alltså något med du och mössor. Du får alltså inte ha mössa.

Kommentarer är stängda.