Min otrohet mot tron.

Sjunger, gapar, skriker mig från mig själv. Ställer in vartenda jävla reglage på högtalare och gitarr och spelar toner som inte hör ihop någonstans. Men det låter. Det låter för jävligt men det låter.

Hunden, den välsignade hunden, ligger i fåtöljen och sover. Den oskyldiges djupa jyckesömn. Glad i samma sekund hon öppnar sina bruna vackra ögon. Själv är mina dimmiga, fula, morgonsneda hela dagen fram tills de blir stirrande brunnar på kvällen när jag försöker sluta dem för att sova.

Det borde dammas här. Jag kanske gör det sedan. Eller så skiter jag i det, bara struntar i det som måste göras och gömmer mig, min vana trogen, bakom nedfällda persienner och avstängd mobiltelefon. När man tagit på sig för mycket och inte reder ut ens en enda av allt det där. När skurhinken blir fylld med varmt vatten och såpa men sedan bara blir stående. Medan jag själv sitter i såpdoftande vardagasrum och låtasas att jag vill flyga fast jag egentligen helst vill sova.

Det är nog den där bristen på tro som ställer till det. Om man tror på något så har man en fyr att sikta på. Jag tror inte på något eller någon längre. Jag har inget som håller mig uppe. Ingen tro på mig själv eller kärleken eller solen eller skitiga golv eller pengar eller makt eller Jesus eller starkt kaffe på morgonen eller en sista cigg innan jag går och lägger mig. Jag tror inte på nyheterna, jag tror inte på flygande hummlor eller spirande gräs, jag tror inte på att få bo här, jag tror fan knappt jag bor här.

Ingen ledande mittremsa på min väg i mörkret. Bara mörker och dimma. Slår jag på helljusen så blir allt mjölkvitt, slår jag av dem blir det svart och osäkert. Ingen tro på något leder en man i fördärvet. Man måste få tro på något

Så vad faen ska jag tro på?

httpv://www.youtube.com/watch?v=wvEjZaWZJxg

Elvis, någon jag en gång trodde på, på bilden lika gammal som jag är nu. Elvis, what happened?

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.